
بهترین سیستمها برای رندر و تدوین فیلم
معرفی فاکتور های مهم هنگام خرید سیستم تدوین و رندرینگ
سیستم تدوین یکی از رده های سیستم های high end محسوب می شود که برای تدوین و میکس فیلم و ویدیو ها و به طور کلی تولید محتوای ویدیویی به کار می رود. اگر از یک تدوینگر درباره کابوسهای شبانهاش بپرسید، حرفهای درباره کُندی، لَگ، هنگ کردن و بسته شدن نرمافزار وسط کار میزنه؛ البته اگر با یک سیستم ضعیف کار تدوین انجام میده، مطمئن نباشید که اینها فقط تو کابوسهاش اتفاق میفتن! 😟
فیلم و ویدئو از جذابترین فرمهای محتوایی هستن که این روزها خیلی ترند شدن و افراد زیادی با تدوین فیلم و تولید محتواهای ویدئویی، درآمد کسب میکنن. تدوین فیلم از نظر توان مصرفی سیستم هم پرهزینهاس چون کار تدوین یک عملیات سنگینه و کل سختافزار شمارو درگیر میکنه. اگر قرار بر مقایسه باشه، سیستم تدوین بین سیستم طراحی و سیستمهای شبیه سازی مهندسی قرار میگیره. بنابراین با یک سیستم میان رده، کار تدوینگرهای حرفهای راه نمیفته.
اگر با نرمافزارهایی مثل “ادوبی پریمیر” یا “افتر افکت” کار میکنید، این مقاله بهتون کمک میکنه تا بهترین سیستمها برای رندر و تدوین فیلم رو بشناسید. تمرکز این راهنما روی مشخصات سختافزاری مورد نیاز شماست پس چه برای PC و چه لپتاپ به کارتون میاد؛ با دیجیبینو همراه باشید.
مشخصات سختافزاری یک سیستم تدوین حرفهای
اگر برای بستن سیستم تدوین و میکس از یک شخص نابلد مشاوره بگیرید، از شما میخواد بخش اصلی بودجهتون رو به خرید کارت گرافیک حرفهای و مانیتور 4K اختصاص بدید و توجیهش هم اینه که ادیت و تدوین فیلم یک کار گرافیکیه!
درباره صحت این فکت حرفی نیست اما ماجرا به اینجا ختم نمیشه.
حقیقت اینه که بار اصلی پردازش در یک کامپیوتر مخصوص تدوین و رندر تنها بر دوش کارت گرافیک نیست و بخشهای دیگهای مثل CPU و رم نیز در این سیستم ها اهمیت زیادی دارند. نه اینکه گرافیک بیاهمیت باشه، فقط پردازنده گرافیکی شما قراره فرآیندهایی مثل رندرینگ ویدئو و پلی بک و غیره رو به اتکای قطعات دیگهای انجام بده و خودش به اِعمال افکتهای گرافیکی مشغول بشه. پس گرافیک مهمه اما بهتنهایی کاری از پیش نمیبره. در ادامه به بررسی مشخصات سختافزاری لازم برای اسمبل بهترین سیستم ادیت و تدوین فیلم میپردازیم.
پردازنده مرکزی (CPU)
در سیستمهای تدوین و میکس فیلم تقریبا مشابه کامپیوتر های گیمینگ بار اصلی رو پردازنده مرکزی CPU و GPU به دوش میکشند و اگر این قطعه تکنولوژیهای مورد نیاز شما رو نداشته باشه، موقع تدوین و رندرگیری حسابی به مشکل میخورید.
فرض کنید مشغول تدوین و کار با چندین فوتیج هستید و پروژه رو پلیبک میکنید یا رندر میگیرید. این یعنی ویدئو شما دائم در حال دیکود شدنه و فقط وقتی این عملیات سنگین به سیستم شما فشار نمیاره که پردازنده خوبی در اون استفاده شده باشه. در مجموع کار کردن با فرمتهایی مثل H.265، H.264 و یا HEVC که فرمتهای رایج در کارهای ویدئویی هستن، با سیپییو ضعیف غیرممکنه.
برای بستن یک سیستم تدوین فارغ از اینکه CPU رو از چه برندی خریداری میکنید، مطمئن بشید تکنولوژیهای زیر رو داشته باشه.
-
تکنولوژی هایپر تردینگ
اگه بیشتر کارتون با نرمافزارهای مثل ادوبی پریمیر یا افترافکت باشه، وجود این تکنولوژی در CPU ضروریه. تکنولوژی هایپر تردینگ (Hyper Threading) امکان اجرای همزمان چند دستور توسط هر یک هسته از پردازنده رو فراهم میکنه و زمان رندرگیری یا کار با فرمتهای ویدئویی بهرهوری سیستم رو ارتقاء میده. این ویژگی در CPUهای سری Core و Xeon شرکت اینتل وجود دارد.
شرکت AMD هم تکنولوژی مشابهی رو استفاده میکنه که با نام Simultaneous Multi-Threading شناخته میشه و در تراشههای جدید این شرکت وجود داره ولی در کل پردازنده های اینتل (با حداقل 6 هسته) در ورژنهای Core i7/i9 عملکرد بهتری در کار تدوین دارند.البته به استثنای سی پی یو های گرانقیمت و فوق حرفه ای سری threadripper در AMD که عملکرد فوق العاده ای در تدوین و سیستم رندرینگ از خود نشان میدهند.
-
تکنولوژی کوییک سینک
در پردازشگرهای معمولی وقتی کار سنگین ویدئویی انجام میدید تمام بار عملیات روی دوش CPU قرار میگیره و اگر زمان رندرگیری نگاهی به تسک منیجرتون بندازید، میبینید گاهی تا 100% CPU مشغول شده. این موضوع بهرهوری سیستم رو بهشدت تحت تاثیر قرار میده برای همین بهتره برای یک کامپیوتر مخصوص تدوین سراغ CPUهایی مجهز به فناوری کوییک سینک برید که با گرافیک ادغام شدن.
به این مدلها گرافیک یکپارچه (Integrated Graphics) میگن و زمان تدوین بخشی از عملیات رو به پردازنده گرافیکی منتقل میکنن تا کمی از فشار کار سیپییو کم بشه.
کارت گرافیک (GPU)
دنیای تدوین و رندرینگ رو میشه به قبل و بعد از فناوری کودا (Cuda) تقسیم کرد؛ زمانیکه غالب سختافزارهای تدوین توسط شرکت Canopus تولید میشد اما یک همکاری مشترک میان ادوبی و انویدیا، تحول بزرگی در این حوزه ایجاد کرد.
امروز انویدیا و AMD دو تا از برندهای شاخص در صنعت چیپ های گرافیکی هستند که هر دو به فناوری رندرینگ مختص به خود مجهز شدن. شرکت انویدیا که سهم بیشتری در این صنعت داره، کارت گرافیکهای خودش رو در سه دسته زیر تولید و عرضه میکنه:
Quadro: سریهای کوادرو دارای پردازش بیت بالایی در ادیت ویدئو و کار با تصاویر هستن برای همین در سیستمهای حرفهای تدوین و شبیه سازی استفاده میشن.
GTX: سری GTX از محبوبترین پردازندههای گرافیکی موجود در بازاره که شرکتهای زیادی هم در تولیدش دست دارن؛ شرکتهایی مثل EVGA، ایسوس، گیگابایت و البته MSI. این سری رو در دو مدل “معمولی” و “تایتان” میبینید که برای بستن سیستم تدوین حرفهای سری تایتان به دلیل قدرت پردازش بالاتر، گزینه مناسبتریه.
TESLA(DATA CENTER): این سری بهعنوان کارت گرافیک سرور شناخته میشه و فقط برای افزایش توان محاسباتی در شبکه اون هم در کنار گرافیک اصلی کاربرد داره.
برای خرید کارت گرافیک حرفهای سیستم تدوین، در انویدیا سریهای 4000 رو توصیه میکنیم که هم از نظر سرعت و هم اجرای رندر بینظیر هستن. در AMD هم سری 6000 و 7000 گزینههایی حرفهای محسوب میشن. برای یک سیستم تدوین بالا رده، دقت کنید که پردازنده گرافیکی شما باید حداقل به دو درگاه خروجی مانیتور مجهز باشه تا بتونید همزمان روی دو مانیتور کار کنید که یکی وظیفه اجرای نرمافزار و دیگری نمایش خروجی رندر رو به عهده بگیره.
رم (RAM)
رم حافظه موقتیه که نرمافزارهای در حال اجرای شما از فضای اون استفاده میکنن. این قطعه در تدوین اهمیت زیادی داره چراکه تمام فایلهای ویدئویی و تصاویری که ادیت میکنید در این فضا مستقر میشن و اگر سیستم به حافظه کافی دسترسی نداشته باشه، در کار تدوین اختلال پیش میاد.
حافظه رم مناسب برای کار با نرمافزارهای تدوین (به صورت حرفهای) از 16 گیگابایت شروع میشه و بهتره رم انتخابی شما یک رم DDR از نسل 4 یا 5 باشه. برندهایی مثل “کورسیر” و “جی.اسکیل” انتخاب خوبی برای تدوینگرها هستن.
هارد (HDD,SSD)
برای بستن یک سیستم تدوین میان رده، حافظه هیبریدی به شما کمک میکنه هزینه نهایی رو کنترل کنید. البته امروزه حافظههای SSD با ظرفیتهای چند ترابایتی به بازار عرضه میشن که میتونن به تنهایی نیاز سیستمهای تدوین حرفهای رو برآورده کنن. پس اگر محدودیت هزینه ندارید به سراغ یک حافظه SSD با ظرفیت بالا برید. سامسونگ، سیگیت و کورسیر از برندهای خوشنام در این حوزه هستند.
معرفی بهترین سیستمهای تدوین فیلم 2024
صنعت تدوین و میکس فیلم، صنعتی پویاست و هر روزه فناوریهای جدیدی در اون بکار گرفته میشه. متاسفانه دسترسی به این فناوریهای جدید برای ما در ایران کمی دشواره بااینحال دیجیبینو تلاش داره امکان استفاده از بهترین قطعات و سیستمها در شاخههای مختلف مثل مهندسی، طراحی و تدوین و حتی گیم رو با طراحی و اسمب بهترین کامپیوتر مخصوص تدوین و بازی تسهیل کنه.
وقتی از بهترین سیستم تدوین و رندر فیلم صحبت به میون میاد حیفه محصولاتی رو معرفی کنیم که برای کاربر ایرانی در دسترس نباشن. در ادامه با 4 کیس تخصصی در حوزه تدوین آشنا میشید که به راحتی از طریق فروشگاه آنلاین یا شعبه فیزیکی دیجیبینو قابل خریداری هستن.
بهترین سیستم تدوین و ادیت فیلم مدل ICEBERG
این کامپیوتر مخصوص تدوین از خوبهای خوش-قیمتِ تدوین و میکس هستن و نخستین جایگاه در لیست بهترین سیستمهای رندر و تدوین فیلم بهشون تعلق میگیره. سیستم رندرینگ ICEBERG باتوجه به تجهیزات سختافزاری خود، یک سیستم بالارده با قدرت پردازش بالاست که در سطح خود قیمت مناسبی دارد.
این کیس 12 کیلو وزن داره و سیستم خنک کننده به خوبی دمای این مجموعه رو در سطح استاندارد حفظ میکنه. پردازنده AMD 7800 X3D در این کیس به روانی برای شما رندر میگیره و برای کار با نرمافزارهای 3D و تدوین حرفهای عالیه؛ کارت گرافیک انویدیا RTX 3090 هم که میتونه شما رو درپردازش های فوق سنگین راضی نگهداره.
استفاده از رم کورسیر با حافظه 64 گیگ از نقاط قوت این دستگاهه که در ترکیب با یک SSD دو ترابایتی از شرکت سامسونگ، زمان رندرگیری اصلاً اذیتتون نمیکنه.
بهترین سیستم تدوین و ادیت فیلم مدل ROG Hyperion
کیس تدوین و میکس ROG Hyperion چیزی حدود 23 کیلوگرم وزن و نوعی طراحی خاص و یکپارچه داره که توان سختافزاری اون رو بهینه میکنه. این کامپیوتر مخصوص تدوین قادره سنگینترین عملیات رندرینگ و تدوین رو بدون مشکل و با سرعت فوقالعاده اجرا کنه. این کیس خوش استایل ویژه حرفهایهاست و عملکردی حرفهای داره.
در این سیستم رندر، پردازنده محبوب شرکت اینتل CORE i9 13900K رو داریم و با مجموعه سختافزاری از برند ایسوس، یکپارچگی و هماهنگی خوبی میان قطعات برقرار کردیم. کارت گرافیک ASUS ROG STRIX 4090 هم از قدرتمندترین محصولات این شرکته که برای این کیس تدوین جای حرفی باقی نمیذاره. حافظه رم کورسیر 64 گیگ و SSD دو ترابایتی سامسونگ هم این پکیج حرفهای رو تکمیل کردن.
بهترین سیستم تدوین و ادیت فیلم مدل ZEUS
کامپیوتر رندرینگ زئوس هرگز به شما نه نمیگه؛ سنگینترین ادیتهای ویدئویی رو با این کامپیوتر مخصوص تدوین به راحتی انجام بدید و اصلاً نگران کُندی و هنگ کردن نرمافزار نباشید. این سیستم رندر و تدوین حرفهای وزن پایین (حدود 22 کیلوگرم) و ظاهر بسیار جذابی داره و به طرفداران محفظه کیس آوانگارد پیشنهاد میشه.
روی این سیستم رندرینگ پردازنده core i9 13900kf نصب شده که از بهترینهای نسل 13 شرکت اینتل محسوب میشه همچنین زئوس به دو کارت گرافیک MSI GEFORCE RTX 4090 مجهز شده تا افکتهای مورد نظر شما رو بدون تاخیر اعمال کنه. از نقاط قوت این دستگاه رم کورسیر DDR5 128G هستش همچنین با یک حافظه 16 ترابایتی HDD از برند سیگیت و 2 ترابایت SSD تجهیز شده.
بهترین سیستم تدوین و ادیت فیلم مدل QUANTUM
کوانتوم غول مرحله آخره! یک کیس سنگین وزن که خستگی نمیشناسه؛ کافیه بخواید تا این کامپیوتر مخصوص تدوین براتون اجرا کنه. سیستم رندرینگ و شبیه سازی کوانتوم از بهترینهای تدوین و رندر در بازار داخلیه که برای کارهای فوق حرفهای مثل تدوین سینمایی، شبیه سازی مهندسی و رندرهای سه بعدی ازش استفاده میشه.
این اَبَر-سیستم رندر کامپیوتری از پردازنده 64 هستهای AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX استفاده میکنه و به سه کارت گرافیک ASUS RTX 4090 ROG مجهز شده. 8 عدد رم DDR4 جی.اسکیل با حافظه 32 در اون تعبیه شده که در کنار 18 ترابایت HDD و 3 عدد SSD 2T، از نظر حافظه و سرعت انتقال داده شاهکاری در حوزه سیستمهای رندرینگ با کاربری حرفهای محسوب میشه.
خرید بهترین کیس تدوین
لازم به گفتن نیست که قیمتهای سرسامآور کالاهای دیجیتال امکان اشتباه و هزینه مجدد در بازه زمانی کوتاه رو از ما صلب کرده، پس اگر قراره برای خرید سیستم رندر و تدوین فیلم هزینه کنید، باید انتخاب های شما دقیق و حساب شده باشه و تا مدتی طولانی نیاز شما رو ساپورت کنه.
در دیجیبینو میتونید از مشاوره رایگان یک تیم حرفهای استفاده کنید همچنین امکان خرید سیستمهای آماده براساس کاربرد موردنظرتون یا اسمبل سیستمهای سفارشی هم وجود داره؛ کافیه 📞 رو بردارید و با ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.