بهترین کارت گرافیک برای بازی
آشنایی با کارت گرافیک های مناسب گیم
گیمرها بهخوبی آگاه هستند که کارت گرافیک چه اهمیتی در اسمبل کردن سیستم های مخصوص بازی دارد و بهترین کارت گرافیک برای بازی کدام است ؛ گاهی ادعا میشود این قطعه حتی از پردازنده مرکزی هم مهمتر است. باتوجه به اهمیت GPU و محدودیتهایی که سایر قطعات مثل مانیتور، ابعاد کیس و مسائل مربوط به باتل نک ایجاد میکنند، خرید کارت گرافیک مناسب بازی نباید کار آسانی باشد. در ادامه در این مطلب دیجیبینو به بررسی ویژگیهای بهترین کارت گرافیک برای بازی پرداخته و پردازشگرهای گرافیکی مناسب گیمینگ در ردههای مختلف را به شما معرفی خواهیم کرد؛ تا انتها همراه ما باشید. 😊
کارت گرافیک و اهمیت آن در کامپیوتر گیمینگ
برای گیمرهایی که قصد اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ دارند، اولین چالش انتخاب بهترین کارت گرافیک برای بازی است. این قطعه یک واحد پردازش گرافیکی است و وظیفه آن نمایش تصاویر بر روی مانیتور است. GPU یا پردازنده، بخش بنیادی کارت گرافیک را تشکیل میدهد که مسئول اجرای عملیات و خلق تجربه های بصری شما در هنگام بازی است. با انتخاب کارت گرافیک هماهنگ با نیاز و کاربری خود، نهتنها تصاویری با وضوح بهتر را مشاهده میکنید، که عملکرد سیستم شما نیز به شکل چشمگیری بهبود مییابد.
کدام متغیرهای در کارت گرافیک را جدی بگیریم؟
هنگام خرید کارت گرافیک گیمینگ اجازه ندهید تنوع بازار شما را گیج کند؛ اولویتها را مشخص کرده و بر اساس آن گزینههای مناسب خود را فیلتر کنید.
ظرفیت حافظه (درصد اهمیت: 100)
سیستم گیمینگ نیمه حرفهای حداقل به یک کارت گرافیک 6 یا 8 گیگابایتی نیاز دارد تا بازیهایی با رزولوشن 1080 را اجرا کند. برای رزولوشنهای بالاتر مثل 4K و نصب تکسچر پکهایی با رزولوشن بالا، به سراغ پردازشگرهای گرافیکی با بیش از 8 گیگ VRAM میرویم.
Form Factor (درصد اهمیت: 100)
کیس گیمینگ باید فضای کافی برای نصب کارت گرافیک را داشته باشد، خصوصا که کارتهای گرافیک جدید بزرگتر از نسخههای قبلی هستند و دو یا حتی سه اسلات در کیس اِشغال میکنند. بنابراین هنگام خرید کارت گرافیک مخصوص بازی به مشخصات فیزیکی مثل ابعاد قطعه توجه کنید.
کانکتور پاور (درصد اهمیت: 80)
انتقال برق به قطعات کامپیوتری با ارتباطی که توسط کانکتورها شکل میگیرد برقرار میشود و با وجود تعریف استاندارد 75 واتی در اسلات PCIE x16، بیشتر کارت گرافیکهای گیمینگ به کانکتورهایی 6 یا 8 پین نیاز دارند. بهطور مثال برند Nvidia در سری کارت گرافیکهای سری 40 خود، کانکتورهای 16 پین طراحی کرده که میتوان با مبدلهای آداپتور 8 به 16 از آنها استفاده کرد. در صورتیکه پاور شما کانکتور مورد نیازتان را نداشته باشد، چارهای جز ارتقاء آن ندارید.
پورتها (درصد اهمیت: 80)
هنگام خرید کارت گرافیک برای کیس گیمینگ دقت کنید که قطعه، کانکتورهایی برای اتصال به مانیتور داشته باشد تا ناچار به خرید آداپتور یا مانیتور جدید نشوید. مانیتورها معمولا از پورتهای HDMI یا DisplayPort و در نسخههای قدیمی از DVI استفاده میکنند.
سرعت (درصد اهمیت: 60)
برای رسیدن به فریم ریت ایدئال در زمان بازی و سرعت کلاک بالاتر، سرعت، متغیر مهمی است. مثلا بحث پهنای باند باعث میشود کارت گرافیک مدل GTX 1650 GDDR6 نسبت به GTX 1650 GDDR5 سرعتی تا 15% بیشتر داشته باشد.
Thermal Design Power (درصد اهمیت: 50)
TDP سنجهای برای اندازهگیری میزان خروجی گرما در واحد وات است که کارت گرافیک یا پردازنده در حداکثر بار کاری خود تولید میکند. این میزان، توان حرارتی تولید شده توسط قطعات را نشان میدهد و کسانی که به دنبال اورلاک سیستم هستند باید به این سنجه هنگام خرید بهترین کارت گرافیک برای بازی توجه داشته باشند.
کدام کارت گرافیک؟ Nvidia یا AMD؟
به عنوان یک گیمر باید به نبرد دائمی این دو شرکت امیدوار باشید. گرچه شرکتهای دیگری مثل “intel” هم به دنیای کارت گرافیک ورود کردهاند، همچنان دو برند Nvidia و AMD نقشآفرینان اصلی بازار هستند. تا امروز انویدیا از نظر قدرت جلوداری کرده (هرچند مرزها روزبهروز باریکتر میشوند) و AMD از نظر قیمت، محصولات بهصرفهتری عرضه میکند. در گرماگرم همین رقابتهای نفسگیر بوده که کارت گرافیکهایی اقتصادی مثل RX 6700 XT، RTX 3060 و یا RTX 3060 Ti عرضه شدند.
درحالیکه AMD سعی دارد قدرت GPUهای خود را بالا ببرد، انویدیا به دنبال راههایی برای کاهش قیمت در عین حفظ کیفیت است تا بتواند با AMD رقابت کند. در بحث تجربه بازی، بنچمارکها عملکرد چندان متفاوتی را بین نسخههای همسطح گزارش نمیدهند اما وقتی وارد مبحث ویژگیهای انحصاری میشویم، Nvidia با معرفی تکنولوژیهای بهروز و موازی، توجه کاربران بیشتری را به خود جلب میکند.
بهترین کارت گرافیک مناسب بازی برای ردههای مختلف
باتوجه به قیمتهای سرسامآور و افزایشی قطعات کامپیوتری، فرصت ولخرجی به دو شکل وجود ندارد؛ چه خرید سیستمی بالاتر از حد نیاز و چه خرید سیستمی که در آینده نزدیک ما را مجبور به پرداخت هزینه مجدد میکند!
سیستمهای گیمینگ را به سه دسته زیر تقسیم میکنند:
- پایین رده
- میان رده
- بالا رده
در ادامه تعدادی از بهترین کارت گرافیکهای موجود در بازار را بر اساس متغیرهایی مثل قیمت و عملکرد و در سه دسته بالا معرفی خواهیم کرد.
کارت گرافیک پایین رده | ارزان
دو مدل زیر برای ورود به دنیای گیم گزینههایی ارزان قیمت هستند. البته مدل های مختلف دیگری در رنج قیمتی پایین هستند اما از نظر کارکرد و قدرت پردازش به این دو مدل نمیرسند.
- Nvidia GeForce GT 1030
- AMD Radeon RX 550
کارت گرافیک پایین رده | اقتصادی
برای بازی در رزولوشن 1080 و تنظیماتی در حالت Low یا مدیوم، میتوانید روی مدلهای زیر حساب باز کنید:
- Nvidia GeForce GTX 1650 Super
- Nvidia GTX 1650
- AMD Radeon RX 6600 XT
- Nvidia GTX 1060
- Nvidia GTX 1050 Ti and GTX 1050
- AMD RX 590, RX 580
کارت گرافیک میان رده
برای انجام بازی روی رزولوشن 1080 و استفاده از هدستهای VR، کارت گرافیکهای زیر را برای اسمبل سیستم گیمینگ میان رده پیشنهاد میکنیم:
- Nvidia GeForce RTX 2060
- Nvidia GTX 1660 Ti, GTX 1660 Super, GTX 1660
- AMD Radeon RX 5700, RX 5600 XT
- Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, RTX 3050
- Nvidia GeForce RTX 3060 Ti, RTX 3060
کارت گرافیک بالا رده | حرفهای
در لیست زیر مجموعهای از کارت گرافیکهای حرفهای موجود در بازار را مشاهده میکنید که به شما یک تجربه عالی هنگام بازی و امکان اسمبل سیستم گیمینگ بالا رده را میدهند. مدلهای زیر برای هدستهای VR، اجرای بازی روی رزولوشن 1440 یا بازی با رفرشریت بالا روی صفحه نمایشهای 1080 مناسب هستند.
- Nvidia GeForce RTX 3070
- AMD Radeon RX 6800, RX 6700 XT
- Nvidia GeForce RTX 4060
- Nvidia GeForce RTX 4070
کارت گرافیک بالا رده | فوق حرفهای
گزینههای زیر بهترین کارت گرافیکهای مخصوص سیستم های گیمینگ برای اجرای بازیهای 4K هستند که از بهروزترین تکنولوژیهای ریتریسینگ و AI نیز پشتیبانی میکنند.
- AMD Radeon RX 6900 XT, RX 7900XT,7900XTX
- Nvidia GeForce RTX 3080 , RTX 3080TI , RTX 3090, RTX3090TI
- Nvidia GeForce RTX 4070 Ti, RTX 4080
- Nvidia RTX 4090
نکاتی که هیچکجا به شما نمیگویند!
در این بخش به نکاتی کمتر بیان شده اشاره میکنیم که میتوانند راهنمای خوبی برای خرید بهترین کارت گرافیک برای سیستم گیمینگ باشند.
تقسیم عادلانه بودجه
گیمرها معتقدند بخش اعظم بودجهی بستن کیس گیمینگ را باید به کارت گرافیک اختصاص دهند. این را رد نمیکنیم فقط مراقب باشید بودجه را به شکلی عادلانه میان قطعاتی مثل کارت گرافیک و پردازنده تقسیم کنید. یک پردازنده قدرتمند، فریم ریت مورد نیاز شما را هنگام بازی تامین میکند.
مقایسه قیمتها
قبل از اقدام به خرید بهترین کارت گرافیک مخصوص گیمینگ، قیمتها را در فروشگاههای اینترنتی یا حقیقی بررسی کنید تا قطعه مورد نظر خود را با بهترین قیمت تهیه کنید. به یاد داشته باشید، در دیجیبینو رقابتیترین قیمتها را پیدا خواهید کرد. 😉
رزولوشن مانیتور
اگر کارت گرافیک را بعد از مانیتور میخرید، این نکته را بهخاطر داشته باشید که کارت گرافیک پرقدرت روی مانیتور معمولی یا برعکس جواب نمیدهد. مثلا برای اجرای گیم روی رزولوشن 1080 و فریم ریتی تا 60 ثانیه، بیشتر مانیتورها پاسخگو هستند اما وقتی به سراغ فرمتهای 4K میرویم، علاوه بر کارت گرافیک قدرتمند باید مانیتور نیز از این قابلیت پشتیبانی کند.
رفرشریت مانیتور
برای مانیتورهایی با رفرشریت 3 رقمی، استفاده از ماکزیمم ظرفیت مانیتور را با خرید یک کارت گرافیک پرقدرت تامین میکنند. اگر مانیتور شما رزولوشن 1080 و 60Hz را ساپورت میکند، تلاش برای خرید بهترین کارت گرافیک برای بازی عملا بی معناست!
خریدکارت گرافیک دوگانه ممنوع!
سالهاست بازیهای کامپیوتری دست از پشتیبانی تنظیمات چندکارته برداشتهاند پس بودجه خود را صرف خرید یک کارت گرافیک تکی اما پرقدرت کنید.
روی اورلاک زیاد سرمایه گذاری نکنید!
اورلاک مبحثی پیچیده در عملکرد قطعات کامپیوتری حین بازی است پس اگر به فکر پرداخت هزینه کمتر به امید استفاده از این قابلیت در پردازنده گرافیکی هستید باید شما را ناامید کنیم. این قابلیت در بهترین حالت 5 تا 10 درصد ظرفیت بیشتر در اختیار شما خواهد گذاشت پس از ابتدا هزینه بیشتر برای خرید کارت گرافیک منطقیتر است.
خرید بهترین کارت گرافیک برای بازی در دیجیبینو
اگر به دنبال خرید بهترین کارت گرافیک برای بازی هستید، به فروشگاه اینترنتی دیجیبینو سری بزنید. در فروشگاه ما تنوع بزرگی از محصولات و قطعات کامپیوتری به صورت نو و استوک موجود شده که با قیمتهای بسیار رقابتی و به منظور تسهیل خرید شما عزیزان عرضه میشوند.
هرگونه سؤال یا درخواست مشاوره قبل از خرید کارت گرافیک گیمینگ را تنها با یک تماس 📞 با کارشناسان ما مطرح کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.