انتخاب بهترین مانیتور برای سیستم گیمینگ
برای خرید مانیتور گیمینگ به چه فاکتور هایی توجه کنیم؟
مانیتور مثل یک سیاه چالهاس که ما رو به دنیایی دیگه میبره؛ دنیایی که توش فقط صحبت از بازی، خوش گذرونی و هیجانه! برای اینکه تو این دنیای جدید بهتر و بیشتر غرق بشیم، باید سیاه چاله یا همون نمایشگرمون رو با وسواس زیادی انتخاب کنیم هرچی نباشه بینایی اولین و مهمترین حسیه که زمان بازی با کامپیوتر درگیر میشه.
خلاصه اینکه زندگی بدون بازیهای ویدئویی خسته کننده است و بازی هم بدون یک مانیتور مناسب، چنگی به دل نمیزنه. اگر گیمری، یه کامپیوتر گیمینگ داری و قراره گیم رو شروع کنی یا دوست داری درباره انواع نمایشگر اطلاعات خوبی کسب کنی، این مقاله تو انتخاب بهترین مانیتور برای سیستم گیمینگ بهت کمک میکنه؛ پس همراهمون بمون. 😉
مشخصات اصلی در یک مانیتور گیمینگ
نمیخوام اغراق کنم اما مانیتورها از پایههای اساسی فناوری هستن که تصور دنیای بدون اونها عملاً غیرممکنه. وظیفه مانیتورها اینه که سیگنالها و اطلاعات پردازش شده توسط ماشین رو (در اینجا کامپیوتر) به شکلی بصری و قابل فهم به ما نمایش بدن. البته مانیتورها اطلاعات و شخصاً پردازش نمیکنن و وظیفهشون فقط نمایش چیزیه که از کارت گرافیک یا GPU دریافت کردند.
بنابراین مانیتورها بهمون کمک میکنن با ماشینها ارتباط برقرار کنیم اما چجوری کمک کردنشون به ویژگیها و فناوریهایی بستگی داره که درشون کار شده. تو بخش بعدی بیشتر درباره اون دسته ویژگیهایی در مانیتورها صحبت میکنیم که برای یک گیمر اهیمت بالایی دارن.
اندازه مانیتور
شاید فکر کنید برای یک گیمر مسائلی مهمتر از ابعاد صفحه نمایش هم وجود داره اما فقط یک گیمر حرفهای اهمیت این ویژگی رو درک میکنه. برخلاف تلویزیونهای خانگی، مانیتورها رو در ابعاد کوچکتر عرضه میکنن تا تراکم پیکسلی بالاتری در اختیار کاربر قرار بگیره چراکه با بزرگتر شدن صفحه نمایش، تراکم پیکسل در هر اینچ کمتر و کمتر میشه و کیفیت خروجی تصاویر تقلیل پیدا میکنه.
اندازه مانیتور گیمینگ هم از 19 تا 34 اینچ و حتی بالاتر متغیره اما چون از 24 اینچ به بالا جهش قیمت خیلی عجیبی اتفاق میفته، مانیتورهای 22 و 24 اینچ پرطرفدارترین ابعاد برای بهترین صفحه نمایش گیمینگ در بین گیمرها هستند.
وضوح صفحه نمایش
وضوح که با رزولوشن بیان میشه به معنی تعداد پیکسلهای موجود در نمایشگره و برای خرید بهترین مانیتور برای سیستم گیمینگ خیلی اهمیت داره. بهتره موقع خرید مانیتور مخصوص بازی به سراغ نمایشگرهایی با رزولوشن بالا برید البته چون اَبَر-نمایشگرهایی مثل 4320p که اصطلاحاً 8K گفته میشن قیمتهایی نجومی دارن، گزینههای زیر بسته به سیستمی که میبندید کارتون رو راه میندازه.
1080p (Full HD)
1440p (2K)
2160p (4K)
مدت زمان پاسخگویی
در بازیهای کامپیوتری دگرگونی رنگ با سرعت فوقالعادهای اتفاق میافته و پیکسلها بیوقفه درحال تغییر ماهیت هستن پس مهمه که مانیتور گیمینگ ما از نوعی باشه که مدت زمان پاسخ دهی یا “Response Time” قابل قبولی داره.
نور پس زمینه
نور پس زمینه در مانیتور مناسب سیستم گیمینگ از اون نظر مهمه که گیمرها زمانی طولانی به بازی مشغول هستند و باید با تنظیم مداوم نور مانیتور و مدیریت رنگها، از خستگی و آسیب چشمی خودشون جلوگیری کنن. در کل چهار نوع نور پس زمینه وجود داره که بسته به نیاز گیمر میتونه روی انتخاب مانیتور تاثیر بذاره:
مانیتورهای LCD
این مانیتورها از چراغ فلوئورسنت استفاده میکنن و با اینکه وضوح رنگ و تصویر بهتری نسبت به نمایشگرهای LED دارن اما در محیطهای پر نور عملکرد چندان خوبی ندارن.
مانیتورهای LED
این دست مانیتورها بسیار کم مصرف و باریک هستند و از فناوری کریستال مایع و مادون قرمز بهره میبرن.
مانیتورهای Quantum Dot
مانیتورهای کوانتوم دات از کریستالهای نیمه-هادی برای تولید نور پس زمینه استفاده میکنن و کمی بهینهتر از نمایشگرهای OLED هستند. در این فناوری با افزودن نانو-کریستالها بر لایه نوری در پس زمینه مانیتورهای LED ترکیب رنگهای بهتری تولید میشه.
پنل نمایشگر
از رزولوشن و نور پس زمینه که بگذریم، نوع پنل تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت تصویر مانیتور داره. فناوریهای فعلی بسیار متنوع هستن و هرکدوم مزایا و معایب خودشون و پوشش میدن و برای گروه خاصی از کاربران یا بازیهای ویژهای استفاده میشن؛ با شناختن تفاوت این پنلها بهتر میتونید بهترین مانیتور گیمینگ مناسب خودتون رو انتخاب کنید:
پنلهای TN (wisted nematic)
این پنلها از فناوری قدیمی استفاده میکنن و از ویژگیهای بارزشون پاسخدهی کند، نمایش رنگهای غیرواقعی و زاویه دید محدوده. (این دسته مانیتورها رو برای گیم پیشنهاد نمیکنیم)
پنلهای VA (vertical alignment)
اغلب مانیتورهای منحنی به این پنلها مجهز هستن و نمایش رنگ و سرعت پاسخدهی قابل قبولی هم دارن.
پنلهای IPS (in-plane switching)
قدرتمندترین مانیتورهای مناسب گیمینگ از پنل IPS استفاده میکنن که رنگبندی فوقالعاده طبیعی، زاویه دید گسترده و زمان پاسخدهی بسیار کوتاهی دارن پس اگر قصد بستن یک سیستم گیمینگ حرفهای دارید، چنین مانیتوری سیستم شما رو چند لول ارتقاء میده.
همگام سازی تطبیقی
فناوری همگام سازی تطبیقی یا Adaptive Sync Technology که با نام فناوری همگام سازی عمودی هم شناخته میشه کمک میکنه تاری تصویر یا اصطلاحا سوسو زدن نمایشگر به حداقل برسه. به این ترتیب با هماهنگ کردن نرخ رفرش ریت مانیتور با نرخ فریم بازی، تجربه بصری کاربر رو به شکل محسوسی بهبود میده.
مانیتور فلت یا منحنی؟
از دشوارترین تصمیماتی که زمان خرید مانیتور مناسب گیم میگیرید، انتخاب بین بهترین صفحه نمایش گیمینگ فلت و منحنیه. شاید از نظر فناوری تفاوت ملموسی بین این دو دسته مانیتور نباشه اما هر کدوم مزایا و معایب و طرفداران پروپاقرص خودشون رو دارن.
مانیتورهای فلت
مانیتورهای فلت یا Flat-Panel Display وزن کمتری نسبت به مانیتورهای منحنی دارن، فضای کمتری اشغال میکنن و از نظر مصرف برق بهصرفهتر هستن. تصاویر در این مانیتورها از نظر نسبت طول به عرض واقعیتره و معمولا 16:9 یا 16:10 هستش که منجر به نمایش تصاویر با نسبت صحیح میشه البته این ویژگی در طولانی مدت چشم رو خسته میکنه.
در نمایشگرهای فلت، نویز زیادی در تصاویر به وجود میاد و هر چه ابعاد نمایشگر بزرگتر بشه این نویزها در لبههای مانیتور بیشتر به چشم میان.
مانیتورهای منحنی
مانیتورهای منحنی یا Curved ظاهر بسیار جذابی دارن البته قیمت بالاتر اونها کمی از جذابیتشون کم میکنه همچنین فضای زیادی اشغال میکنن و برای چیدنشون روی میز باید دردسر زیادی بکشید. نسبت تصویر در اونها به صورت 32:9 تعریف شده که تصاویر عریضی روی نمایشگر میسازه و این برای گیمرها تجربه خوشایندیه.
کار کردن طولانی مدت با مانیتورهای منحنی باعث خستگی چشم نمیشه و به دلیل دامنه دید بیشتر، تمرکز بهتری روی بازی ایجاد میکنه.
خرید بهترین مانیتور برای سیستم گیمینگ
خوشبختانه در بازار داخلی نمایشگرهای خوبی برای بستن سیستم گیمینگ پیدا میشه. برندهای مطرح مثل ایسوس، بنکیو، سامسونگ، ال جی و ام اس آی از جمله غولهای گیمینگ هستند که مدلهای متنوعی از بهترین صفحه نمایش گیمینگ رو عرضه میکنن و خبر خوب اینکه در فروشگاه دیجی بینو میتونید نمایشگر گیمینگ مورد نظرتون رو با تنوع بالا و قیمت مناسب خریداری کنید.
در پایان، موقع خرید مانیتور گیمینگ حواستون به تناسب پردازنده گرافیکی با نمایشگر باشه چون اگر این دو مورد همخوانی نداشته باشن، نمیتونید از همه ظرفیتهاشون استفاده کنید؛ اما چرا؟
فرض کنید برای خرید کارت گرافیک کلی هزینه کردید و این محصول میتونه روی یک مانیتور باکیفیت تصاویر بینظیری ثبت کنه اما داره روی یک مانیتور HD عملاً حروم میشه! پس این نصیحت پدرانه رو از ما به یاد داشته باشید؛ حتماً و حتماً مانیتور و سیستم پردازنده رو با هم تطبیق بدید و اگر هم دانش کافی درباره این موضوع ندارید، روی کمک تیم فنی دیجی بینو حساب باز کنید. 😉
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.