راهنمای خرید سیستم طراحی و رندرینگ
کامپیوتر یا لپتاپ مناسب کار گرافیکی و رندرینگ
اگر طراح هستید، میدونید که تصمیمگیری درباره خرید سیستم مناسب کارهای گرافیکی و رندرینگ کار دشواریه اونهم به دو دلیل؛ اول اینکه سیستم وسیله کسب درآمد یک طراحه و اگه توان کافی نداشته باشه، سرعت و کیفیت کار و در نتیجه درآمد طراح رو تحت تاثیر قرار میده. دوم اینکه قیمت بالای سیستمهای حرفهای باعث شده طراحها بیش از قبل تو انتخابشون وسواس به خرج بدن و گاهی برای داشتن یک سیستم ایده آل مجبور باشن به جای خرید سیستم طراحی آماده، خودشون یک سیستم ببندن!
ازطرفی هرروزه مدلهای متنوعی از کامپیوتر و لپتاپ طراحی و مهندسی به بازار عرضه میشه که هر کدوم بخشی از نیاز کاربران رو پوشش میدن. البته تنوع همیشه خرید رو برای ما آسونتر نمیکنه، گاهی همین مسئله ما رو سر دوراهیها یا چندراهیهای سختی قرار میده که بدون کمک گرفتن از متخصص نمیتونیم انتخاب خوبی داشته باشیم. به همین منظور دیجیبینو یک راهنمای خرید سیستم طراحی برای شما آماده کرده که میتونه به بخش بزرگی از این سردرگمیها پایان بده.
چالش رندرینگ و مدل سازی
بسیاری طراحان برای نمایش خروجی کار به کارفرما از مدل سازی سه بعدی کمک میگیرن که فرآیندی بسیار سنگین برای سیستم طراحی هستش. این عمل بیشتر در رشتههایی مثل طراحی دکوراسیون، معماری، عمران و تدوین مرسومه و اگر در این رشتهها مشغول به کار هستید، همانند یک سیستم گیمینگ به سیستمی با پردازنده قدرتمند و توان سختافزاری بالا نیاز دارید تا رندرینگ و مدل سازی به راحتی و در زمان کوتاهتری انجام بشه. درواقع هرچه سیستم شما توان سختافزاری کمتری داشته باشه رندرینگ زمان بیشتری میبره، سیستم بیشتر داغ میکنه و عمر مفید قطعات هم کمتر میشه.
اولین دوراهی برای یک طراح گرافیست؛ کامپیوتر یا لپتاپ؟
این موضوع اولین چالش پیش پای یک طراح گرافیست یا مهندس طراح هستش؛ به همین دلیل خیلی از طراحان حرفهای بهجای انتخاب بین این دو، کار خودشون رو راحت میکنن و هر دو رو میخرن! 🥴
اینکه بهعنوان یک طراح لپتاپ بخرید یا PC به نوع استفاده، بودجه شما و سلیقه شخصیتون برمیگرده. در “راهنمای خرید سیستم گیمینگ” به این اشاره کردیم که ترجیح گیمرها خرید PC مخصوص گیم هستش اما در خصوص طراحی گرافیک و طراحی مهندسی، شرایط کمی فرق میکنه. معمولاً زمان خرید سیستم طراحی افراد به لپتاپ علاقه بیشتری نشون میدن؛ دلیلش هم اینه که طراح باید بتونه همراه سیستمش جابهجا بشه.
حقیقت اینه که بسیاری از طراحها با سیستم شخصی سرِ کار میرن و برای ارائه پیشنمایش پروژه و شرکت در جلسات، باید سیستم همراه خودشون داشته باشن. ناگفته نمونه که خیلیها هم فرم جمعوجور لپتاپ رو دوست دارن و زیاد با کیس و مانیتور احساس راحتی نمیکنن.
‼️ باید به این نکته توجه داشت که برای خرید یک لپتاپ مناسبِ طراحی و رندرینگ باید هزینه زیادی پرداخت کرد؛ خیلی بیشتر از چیزی که برای خرید یک PC در همون سطح نیازه. همچنین از نظر پردازش و توان، کامپیوترهای مخصوص طراحی قدرت بیشتری نسبت به لپتاپها دارن. پس اگر جابهجایی و حمل مداوم سیستم در کار شما ضروری نیست میتونید کیس طراحی قدرتمندی رو با قیمت مناسب خریداری کنید.
نکاتی برای خرید یک سیستم طراحی ایده آل
گرافیستها یا طراحان سایر سطوح، فیلترهای مختلفی برای سیستم طراحی در نظر دارن که میتونه تعریفی از حداقلها و حداکثرها برای خریدار مشخص کنه. در این بخش از راهنمای خرید سیستم طراحی درباره این ویژگیها بیشتر صحبت میکنیم.
🔷 کارایی
سیستم طراحی رو میشه باتوجه به فرم کار طراح به چند دسته تقسیم کرد؛ مثلاً سیستم طراحی گرافیک، طراحی سه بعدی، تدوین و انیمیشن سازی و یا طراحیهای صنعتی، معماری و عمران که هرکدوم به سیستمی متناسب با فرمِ کار خودشون نیاز دارن. وقتی نوع استفاده شما از سیستم مشخص بشه، خریدتون هم با آگاهی بیشتری انجام میگیره.
پیشنهاد مطلب: سیستم گیمینگ چیست؟
🔷 ارتقاء سیستم
اینکه امروز سیستم طراحی رو برای چه منظوری میخرید خیلی مهمه اما بد نیست هنگام خرید تا جاییکه بودجهتون اجازه میده بحث ارتقاء سیستم رو هم درنظر بگیرید. حتی اگر فعلاً توان ارتقاء سیستم رو ندارید، مطمئن بشید این امکان رو برای آینده داشته باشه.
مثلاً وقتی کسی کامپیوتر یا لپتاپ رو برای انجام طراحیهای سبک خریداری میکنه، ممکنه بعد از مدتی با کسب تجربه و گذراندن کورسهای آموزشی، وارد فاز موشنگرافی یا تدوین بشه که به سیستمی با سختافزار بالاتر نیاز دارن.
🔷 باتل نک
بحث باتل نک (Bottleneck) یا گلوگاه برای کسانی اهمیت پیدا میکنه که قصد اسمبل کردن سیستم طراحی دارن. این افراد باید به خاطر داشته باشن که اسمبل کردن فقط چیدن قطعات در کنار هم نیست چراکه قطعات کامپیوتر اول باید بتونن در کنار هم کار کنن!
مفهوم باتل نک یا گلوگاه میگه سرعت و پتانسیل قطعات در یک سیستم هماهنگی نیاز داره تا ظرفیت اسمی دستگاه قابل بهرهبرداری باشه. به تعبیر دیگه یک قطعه ضعیف میتونه برای توان قابل استفاده در دیگر قطعات مانع و محدودیت ایجاد کنه.
🔷 بودجه
مهمترین محدودیتی که برای خریدار سیستم طراحی وجود داره و تمام موارد دیگه رو تحت تاثیر قرار میده، بحث بودجهاس. شما فقط میتونید در دامنه بودجه خودتون مانوور بدید و براساس اون بهترین گزینهها رو خریداری کنید. اگر به دنبال خرید بهترین سیستم طراحی متناسب با بودجه فعلیتون هستید، بهتره از یک متخصص و مشاور در این حوزه کمک بگیرید.
ویژگیهای سختافزاری در سیستمهای گرافیکی و رندرینگ
کامپیوتر یا لپتاپ مناسب کار گرافیکی و رندرینگ باید از قطعات قدرتمند و هماهنگ تشکیل بشه تا توان پردازش فعالیتهای سنگین رو داشته باشه. در ادامه به بررسی مهمترین عناصر سختافزاری در کامپیوترهای طراحی میپردازیم:
🔷 CPU
CPU یا پردازنده مرکزی سرعت و کارایی سیستم رو تعریف میکنه. حداقل نیاز یک طراح گرافیک، سیستمی با پردازده 4 هستهایِ نسل جدید هستش.
🔷 GPU
برای کسانی که کارهای طراحی انجام میدن گرافیک قدرتمند و یا اضافه کردن گرافیک مجزا به سیستم ضرورت داره. اگر طراحیهای سبک انجام میدید، یک گرافیک میان رده کار شما رو راه میاندازه اما برای رندرینگ و طراحیهای مهندسی به کارت گرافیک نسل جدید با توان بالا نیاز داریم.
🔷 مادربرد
برای کارهای گرافیکی ساده مادربردهای معمولی هم کفایت میکنند به شرطی که درگاههای ارتباطی و شکافهای توسعه کافی برای شما فراهم کنن. در خرید مادربرد به هماهنگی اون با سایر قطعات سیستم مثل کارت گرافیک، رم و CPU توجه داشته باشید چون میتونه هزینهای که کردید رو بهراحتی به باد بده.
🔷 هارد
برای فضای ذخیره سازی سیستم طراحی بهتره ترکیبی از هاردهای معمولی و هارد SSD رو به کار ببرید. هاردهای SSD عملکرد سیستم رو روانتر و تجربه طراحی رو لذتبخشتر میکنن.
🔷 رم
سرعت رم هنگام خرید سیستم گیمینگ زیاد اهمیت نداره اما برای سیستمهای طراحی مهمه فقط فراموش نکنید نوع رم رو با مادربرد هماهنگ کنید. سرعت و تاخیر مطلوب دو ویژگی مهم در انتخاب رم هستن. در حالت عادی یک رم 16 گیگ DDR4 دوکاناله با فرکانس 3000 تا 3200 مگاهرتز میتونه نیاز یک سیستم طراحی میان رده رو تامین کنه.
🔷 مانیتور
نوع صفحه نمایش و دقت رنگ برای طراحان اهمیت بالایی داره. مانیتور سیستم طراحی باید بتونه رنگهایی درخشان و طبیعی نمایش بده تا به چشم آسیب نزنه و کیفیت کار طراح رو تضمین کنه.
🔷 پاور
پاور مسئول توزیع برق بین قطعات سیستمه و اگر توان کافی نداشته باشه نمیتونه نیاز اونهارو تامین کنه. حداقل نیاز یک سیستم طراحی، پاوری 450 وات از نوع 80 پلاس برنز هستش که در سیستمهایی با مصرف بیش از 500 وات میتونه تا 80 پلاس گلد یا حتی به پاورهای گران قیمت 80 پلاس پلاتینیوم ارتقاء پیدا کنه.
🔷 موس و کیبورد
کار طراحی به دقت و تسلط بالایی نیاز داره و سیله اعمال دقت از ذهن شما به میز کار، موس و کیبوردتون هستن. موس شما برای کنترل پیکسل به پیکسل لازمه DPI بالایی داشته باشه و بهتره از موس و کیبورد مکانیکی از برندهای معتبر و دارای گارانتی استفاده کنید.
مشاوره و خرید سیستمهای طراحی و رندرینگ در دیجیبینو
همانطور که اشاره کردیم طراحان زمان خرید کامپیوتر حساسیت زیادی بهخرج میدن که باتوجه به قیمت بالای این سیستمها کاملاً منطقیه. در این مطلب نکات مهمی که زمان خرید سیستم طراحی بهتون کمک میکنه شرح دادیم اما اگر راهنمایی بیشتری نیاز دارید، از طریق صفحه تماس با ما با دیجیبینو تماس بگیرید. 😉
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.