راهنمای خرید سیستم گیمینگ
برای گیمرهای حرفهای و نیمه حرفهای
برای علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری، اسمبل کردن یک سیستم گیمینگ قدرتمند مسئله برد و باخت یا بهتر بگم، مرگ و زندگیه! اگر شما هم مثل من عاشق گیم هستید و کیس رو به کنسولهای بازی ترجیح میدید، میدونید که برای داشتن یک تجربه بینظیر از بازی کامپیوتری، دو راه بیشتر ندارید:
- خرید کیس گیمینگ آماده
- اسمبل کردن یا بستن کیس گیمینگ قدرتمند
برخلاف کنسولهای بازی که در تعداد محدود عرضه میشن و مقایسه بینشون کار راحتیه، تجربه خرید سیستم برای بازیهای کامپیوتری کاملاً متفاوته چون شما باید کلی قطعه و تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری رو بررسی کنید، بعد توانایی کار کردنشون کنار هم رو بسنجید و درنهایت با توجه به بودجه و نیازتون، بهترین ترکیب رو انتخاب کنید. کمی پیچیده شد اما نگران نباشید، در ادامه با توضیحاتی که دیجیبینو ارائه میده، خرید سیستم گیمینگ خیلی ساده میشه. 😉
سیستم گیمینگ خوب چه ویژگیهایی دارد؟
یک پی سی گیمینگ خوب رو باتوجه به نیاز کاربر تعریف میکنن؛ یعنی اگه سیستم بتونه تجربه حسی خوبی از بازی به گیمر منتقل کنه، لَگ نداشته باشه، داغ نشه و در کل اذیت نکنه، برای اون گیمر خوب و در غیر این صورت بد محسوب میشه. این واقعیت برای خرید لپتاپ گیمینگ هم صادقه؛ یعنی ویژگیهای یک لپتاپِ مناسب گیم رو نیاز شماست که تعریف میکنه.
بنابراین کیفیت کیس گیمینگ در درجهی اول به قابلیتهای سختافزاری اون مربوط میشه؛ یعنی ظرفیت قطعات میتونه قدرت نهایی سیستم رو تعیین کنه. در ادامه بهعنوان بخشی از راهنمای خرید سیستم گیمینگ، قطعاتی رو که برای بستن کیس مخصوص بازی در ردههای مختلف نیاز دارید بررسی میکنیم:
✅ پردازنده مرکزی (CPU)
زمان خرید سیستم گیمینگ، اولین مسئلهای که باید بهش توجه کنید قدرت پردازنده مرکزی یا CPU سیستم هستش. اگه قراره بازیهای سنگین انجام بدید، به سیپییو قوی نیاز دارید تا بازی راحت اجرا بشه و به سیستم فشار وارد نکنه.
موقع خرید پردازنده به سؤالهای زیر پاسخ بدید:
‼️ AMD یا اینتل؟
‼️ تعداد هسته و ترد؟
✅ کارت گرافیک (GPU)
نمیشه یک راهنمای خرید سیستم گیمینگ رو بدون اشاره به کارت گرافیک ادامه داد. هنگام خرید سیستم مخصوص گیم هیچ قطعه سختافزاری به اندازه کارت گرافیک یا GPU اهمیت نداره. اصلاً شاید به عنوان گیمر، چالش اصلی شما انتخاب کارت گرافیک مناسب باشه. این موضوع به این دلیله که تنوع بالا و نقاط قوت و ضعف مدلهای موجود در بازار به صورت توامان هستن و شما رو مجبور میکنن از یک ویژگی بهخاطر دیگری صرف نظر کنید.
در نهایت برای خرید کارت گرافیک سیستم گیمینگ باید به فرکانس هسته، سرعت کارت گرافیک و VRam توجه کنید. برای شروع، مقایسهای بین کارتهای گرافیک AMD و Nvidia انجام بدید تا بتونید براساس بودجهتون بهترین گزینه رو خریداری کنید.
✅ مادربرد (MotherBoard)
مادربرد یکی از گرانترین و ضروریترین قطعاتیه که برای بستن سیستم گیمینگ بهش نیاز دارید پس باید گزینهای رو انتخاب کنید که توان کافی برای موردِ مصرف شما داشته باشه. از اونجاکه مادربرد و سی پی یو لازموملزوم هم هستن باید مطمئن بشید که سوکتهای این دو با هم مطابقت داره.
از یک سمت تنوع بالای مادربرد انتخاب رو برای شما راحت میکنه از سمت دیگه، مسائلی مثل ارتقاء مداوم و عرضه تکنولوژیهای جدید در بازه زمانی کوتاه، حساسیت این قطعه رو برای خریدار سیستم گیمینگ بالا میبره. بالاخره همه دنبال این هستن که مدت زمان طولانیتری از مادربرد سیستم کار بکشن و بهاینزودیها مجبور به پرداخت هزینه مجدد نباشن.
نکته دیگهای که هنگام خرید کامپیوتر گیمینگ باید حواستون بهش باشه، تعداد اسلاتهای مادربرد هستش و اینکه: چه تعداد رم یا کارت رو ساپورت میکنه؟
✅ رم (RAM)
چهارمین قطعهای که برای اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ باید بهش توجه کنید، رم سیستم هستش که اگر حجم کافی نداشته باشه لذت نصب و اجرای بسیاری از بازیهای کامپیوتری رو از شما دریغ میکنه. حداقل رم لازم برای اسمبل یک کیس گیمینگ نیمه حرفهای 16 گیگ است؛ البته این عدد میزانِ کمینه رو نشون میده نه میزانِ ایدئال!
درمجموع انتخاب نوع رم اهمیت کمتری داره و چیزی که در خرید رم مهمه حجم و سرعت اون هستش. امروز بسیاری از سیستمهای گیمینگ تا 32 یا حتی 64 گیگ رم دارن که برای اجرای بازیهای سنگین میزان مناسبیه.
✅ منبع تغذیه یا پاور (PSU)
شاید فکر کنید اهمیت پاور بهاندازهای نیست که در زمان خرید سیستم گیمینگ برای شما محدودیت یا اولویتی ایجاد کنه اما یک گیمر حرفهای میدونه که تغذیه قطعات سیستم، تنها با وجود یک منبع تغذیه قدرتمند و با کیفیت ممکن میشه.
یک کامپیوتر گیمینگ از پاوری با توان بیش از 750 وات بهره میبره البته این توان باید واقعی باشه و واقعی بودن توتن رو میتونید با خرید برند های معتبر تضمین کنید. بازده پاور هم از موارد مهم توی خرید پاور هست که باید بهش توجه کنید بازده نسبت میزان توان خروجی به ورودی هست که معمولا توی پاور ها به پنج دسته white , bronze , silver , gold , platinum که به ترتیب پایینترین بازده رو white و بالاترین بازده رو سری platinum داره که برای سیستم های گیمینگ بهتره از سری gold , platinum استفاده کنیم.
✅ هارد یا فضای ذخیرهسازی SSD
هارد کامپیوتر هم در خرید سیستم مناسب گیمینگ متغیر مهمیه چون میبینیم که تنوع مدلها و قابلیتهاشون به شدت افزایش پیدا کرده. برای خرید هارد به سرعت و قیمت توجه زیادی میشه و میزان اون رو نیاز کاربر به فضایی برای ذخیره اطلاعات مشخص میکنه.
اگر کاربری به فضای ذخیرهسازی بالا برای آرشیو ویدئو، اطلاعات و بازی نیاز داشته باشه، در صورت نبود محدودیت بودجه، بهتره که به سراغ هاردهایی با ظرفیت و سرعت بالا بره. حافظه های SSD نیز که این روزها زیاد اسمش و میشنوید در کنار یک هارد معمولی میتونه توان سیستم شما رو تا میزان چشمگیری بالا ببره. این حافظه ها در حال حاضر از 128 گیگابایت تا 8 ترابایت موجود هستند و میتونید براساس نیاز و بودجهتون نسبت به خرید SSD اقدام کنید.
✅ فن یا سیستم خنککننده
داغ شدن سیستم حین اجرای یک بازی سنگین اجتناب ناپذیره و تنها با وجود یک سیستم خنککننده قدرتمند میشه اون رو کنترل کرد. یک سیستم کولینگ با توانایی بالا میتونه عمر پردازنده و سایر قطعات سیستم رو بالا ببره و جریان مناسبی از هوا رو در داخل بدنه کیس ایجاد کنه.
در خرید فن برای سیستم گیمینگ، صدای پایین و جذابیتهای بصری که با نورهای RGB ایجاد میشه، برای خریداران اولویت بالایی داره. همچنین از بین سیستم های خنک کننده بادی و آبی باید بهترین گزینه رو برای سیستم مورد نظرتون انتخاب کنید. سیستم های water cooling یا خنک کننده های آبی اثرپذیری بیشتری در زمینه خنک کردن سیستم دارند اما باید به هزینه بالای این سیستم های خنک کننده و همچنین سخت تر بودن مراحل اتصال و اسمبل این نوع خنک کننده ها نیز توجه کرد.
✅ کیس کامپیوتر
تمام قطعاتی که در بالا به اونها اشاره شد، پس از خریداری شدن باید در جایی کنار هم جمع بشن که چه بهتر اگر یک بدنه کیس گیمینگ پُر زرقوبرق باشه. اگر تصمیم به خرید کیس گیمینگ آماده دارید که اصلاً چنین دغدغهای برای شما وجود نداره اما برای کسانی که خودشون قراره سیستم گیمینگ رو اسمبل کنن، بدنه کیس خیلی اهمیت پیدا میکنه هرچند که کیس فقط ظاهر کار نیست و لازمه برای یک سیستم گیمینگ کیس مناسب با تعداد فن های کافی و اندازه مناسب انتخاب بشه تا جوابگوی قطعات سیستم گیمینگ ما باشه.
خوشبختانه تنوع بالایی از بدنههای کیس مخصوص بازی تو بازار وجود داره که با انواع نور RGB و بدنههای شیشهای میتونن جذابیت سیستم شما رو دوچندان کنن.
قبل از اینکه به ادامه مقاله بریم و درباره سه رده اصلی سیستمهای گیمینگ صحبت کنیم، لازمه اشاره کنم که سیستم گیمینگ رو باید بر اساس نیازتون خریداری کنید؛ البته اتفاق خوبی میفته اگر عنصر آیندهنگری رو هم هنگام خرید دخیل کنید تا سیستمی بچینید که برای مدت طولانی نیاز به ارتقاء نداشته باشه. سه رده اصلی سیستم گیمینگ به صورت زیر هستش:
- سیستم گیمینگ پایین رده یا اقتصادی
- سیستم گیمینگ میان رده و نیمه حرفهای
- سیستم گیمینگ بالا رده و حرفهای
راهنمای خرید سیستم گیمینگ ارزان (پایین رده)
اگر یک گیمر حرفهای نیستید، تازهکارید و یا قصد دارید با حداقل بودجه یک کامپیوتر گیمینگ قدرتمند بخرید یا اسمبل کنید، بهتره به سراغ چنین سیستمی برید.
🔹انتظاری که از یک سیستم گیمینگ پایین رده داریم: باید بتونه بازیها رو حداقل در رزولوشن 1080P و نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا کنه که چیزی در سطح یک کنسول میان ردهاس. با کمی هزینه و دقت در انتخاب قطعات، این نرخ میتونه به 30 تا 50 و حتی 60 فریم هم برسه که برای یک کامپیوتر مخصوص بازی فوقالعادهاس.
کیس های گیمینگ دیجی بینو در رده های پایین با قیمت های حتی کمتر از 20 میلیون نیز قابل خریداری هستند. یک سیستم گیمینگ ارزان میتواند از نظر قیمت چیزی حدود 20 تا 40 میلیون تومان باشد. و شما میتوانید با کمترین هزینه صاحب یک سیستم گیمینگ خوب شوید.
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید سیستم های گیمینگ می توانید با شماره های 88931127 021 و 02188943254 با کارشناسان دیجی بینو در تماس باشید.
راهنمای خرید سیستم گیمینگ نیمه-حرفهای (میان رده)
بیشتر سیستمهای گیمینگ آماده تو این دسته قرار میگیرن اما اگه بخواید یکم قابلیت سیستم رو بالاتر ببرید، بباید کمی در انتخاب قطعات اصلی دقت بهخرج بدید.
🔹انتظاری که از یک سیستم گیمینگ میان رده داریم: اینجا حداقل نرخ 60 فریم بر ثانیه و رزولوشن 1080P رو داریم که نهایتاً به P1440 میرسه. با چنین سیستمی در ازای پرداخت هزینه معقول، یک تجربه بازی عالی خواهید داشت.
راهنمای خرید سیستم گیمینگ حرفهای (بالا رده)
گیمرهای حرفهای بهخاطر علاقهشون به سراغ گیم میرن و حتی گاهی از اون درمد کسب درآمد میکنن پس برای داشتن یک سیستم رویایی حاضرن هزینه زیادی پرداخت کنن.
🔹انتظاری که از یک سیستم گیمینگ بالا رده داریم: رزولوشن بالای 1440P و حداقل نرخ 100 فریم بر ثانیه که امکان اجرای بازیهای 4K رو به کاربر میده.
کلام آخر…
سعی کردیم در این مقاله هرآنچه که دونستنش برای یک خرید سیستم گیمینگ لازمه توضیح بدیم. در پایان اگر سؤالی هست ک پاسخاش رو اینجا پیدا نکردید میتونید از طریق صفحه تماس با ما با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان خرید سیستم گیمینگ در دیجیبینو بهرهمند بشید. 😉
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.