نقد و بررسی سرفیس 7 مایکروسافت
مقایسه ارزش خرید سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7 پلاس
اگر به قصد خرید سرفیس 7 مایکروسافت چرخی در بازار زده باشید یکی از گزینههای اقتصادی و شدیـدا کاربردی، مایکروسافت سرفیس 7 است که در دو نسخه به شما پیشنهاد میشود؛ سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7 پلاس.
سرفیس پرو 7 {Surface Pro 7} در سال 2019 در کنار سرفیس لپتاپ 3 و سرفیس پرو X عرضه شد و همچنان خرید و فروش نسخه استوک آن بازار پررونقی دارد. برادر بزرگتر این تبلت ویندوزی 2*1، در سال 2021 به شکل نسخه بهروز شدهای با نام سرفیس پرو 7+ به علاقهمندان معرفی شد اما تفاوت میان این دو نسخه بهاندازهای نامحسوس بود که ارزش خرید یکی در برابر دیگری را مشخص نمیکرد!
این موضوع هنوز هم باعث سردرگمی خریداران میشود و این سؤال را مطرح میکند که هر کدام از تبلتهای ویندوزی سری 7 مایکروسافت برای کدام گروه از مخاطبان مناسب است؟ ما در ادامه به بررسی ویژگیهای ظاهری و سختافزاری این دو نسخه میپردازیم و انتخاب میان سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7+ را برای شما آسانتر میکنیم؛ تا انتها با دیجیبینو همراه باشید. 🙂
سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7 پلاس: شباهتها
پیش از صحبت درباره تفاوتهای این دو محصول بهتر است کمی درباره شباهتهاشان صحبت کنیم؛ بههرحال شباهتها هم به خوبی تفاوتها در انتخاب ما برای خرید سرفیس تاثیرگذار خواهند بود.
اگر به دنبال تفاوتهای ظاهری در سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7+ هستید وقت خود را هدر ندهید چون نکته چشمگیری پیدا نمیکنید؛ حتی بعید است بدون بررسی مشخصات سختافزاری و بعضی ویژگیهای ظریف بتوانید این دو دستگاه را از هم تمییز دهید!
دو محصول اشاره شده حتی از نظر طراحی ظاهری نیز تغییری انقلابی نسبت به نسل قبلی خود یعنی سرفیس 5 , 6 ندارند البته از نظر مشخصات سختافزاری و تثبیت جایگاه این محصول در بازار، زوج موفقی به شمار میروند.
در سرفیس 7 مایکروسافت خبری از طراحی مجدد نیست و شاهد تنظیمات مشابه در دوربین و اسپیکرهای دوگانه هستیم. این دو دستگاه از نظر نوع و تعداد پورت نیز شباهت زیادی به هم دارند؛ پورتهای مشترک شامل USB-C، Surface Connect، USB Type A و جک هدفون هستند و تنها تفاوت در وجود یک اسلات سیم کارت برای 4G LTE در سرفیس پرو 7+ است.
علاوه بر ابعاد، پورتهای ورودی و خروجی و ظاهر تقریبا یکسان، در بحث مشترکات دو نسخه سرفیس 7 مایکروسافت میتوانیم به این اشاره کنیم که هر دو از لوازم جانبی یکسانی استفاده میکنند. مثلا کیبورد یا قلم سرفیس 7 را میتوان بهصورت مشترک در هر دو نسخه به کار برد.
سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7 پلاس: تفاوتها
با اینکه دو تبلت هیبریدی مایکروسافت سری 7 از دور مشابه به نظر میرسند، وقتی آنها را از نزدیک بررسی کنیم متوجه تفاوتهای ظاهری و فیچرهای سختافزاری میشویم که برای خرید یکی و حذف دیگری از سبد خرید، ما را راهنمایی میکنند. در ادامه به بررسی تفاوتهای سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7+ از جنبههای مختلف فیزیکی و فنی میپردازیم:
طراحی surface pro 7
گفتن اینکه در بحث طراحی بین دو تبلت ویندوزی پرو 7 مایکروسافت کفهی ترازو به کدام سمت متمایل میشود کمی دشوار است چراکه از نظر طراحی تغییرات محدودی میان سرفیس پرو 7 و نسخه بروز شده آن یعنی سرفیس پرو 7 پلاس اتفاق افتاده.
هر دو تبلت با روکش آلومینیومی و در دو رنگ مشکی مات و پلاتینیوم عرضه میشوند. همچون نسل قبل، پایه نگهدارنده تبلت مایکروسافت در پشت دستگاه تعبیه شده که استقرار آن در موقعیت 165 درجه را ممکن میکند. بهعلاوه محل اتصال کیبورد مغناطیسی در هر دو نسخه در قسمت زیرین دستگاه قرار گرفته.
در سرفیس پرو 7 پلاس یک جایگاه SSD در زیر پایه نگهدارنده تعبیه شده که با کمک یک سوزن، کشوی آن باز میشود و امکان قرار دادن کارت حافظه را به شما میدهد. دیگر اینکه سرفیس پرو 7 پلاس دارای یک اسلات سیم کارت است زیرا از 4G LTE پشتیبانی میکند در حالی که سرفیس پرو 7 به اتصال Wi-Fi متکی است.
نمایشگر surface pro 7
در این بخش هم مزیتهای رقابتی قابل توجهی وجود ندارد هرچند هر دو دستگاه دارای صفحه نمایشگری با کیفیت عالی هستند. سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7+ هر دو مجهز به صفحه لمسی 12.3 اینچی با رزولوشن 2736*1824 پیکسل هستند و طبق بررسیهای دیجیبینو از پنلهای مشابه در آنها استفاده شده.
خوشبختانه این سطح از کیفیت نمایشگر نیازهای شما برای بازی، وبگردی، گیم، تماشای فیلم و حتی طراحی را پوشش میدهد. عمده تفاوت نمایشگر این دو دستگاه را در پوشش طیف رنگی DCL-P3 خواهیم دید که در سرفیس پرو 7 حدود 68.7% و در سرفیس پرو 7 پلاس 75.5% است. از نظر حداکثر روشنایی نمایشگر هم در سرفیس پرو 7 شاهد میانگین روشنایی 395 نیت هستیم که در سرفیس پرو 7+ کمی پایینتر و حدود 358 نیت است.
عملکرد کلی surface pro 7
بزرگترین تفاوتی که ما میان سرفیسهای سری 7 مایکروسافت دیدیم به پردازنده مرکزی دو دستگاه مرتبط میشود. شاید تفاوت اصلی بین دو دستگاه سرفیس 7 مایکروسافت هم در همین موضوع خلاصه شود که تعیین کننده مخاطب هر نسخه است.
در سرفیس پرو 7 از تراشههای نسل دهم اینتل استفاده شده در حالیکه سرفیس پرو 7 پلاس مجهز به پردازنده نسل یازدهم شرکت اینتل یعنی Tiger Lake است که سرعت بیشتری نسبت به نسل قبلی خود دارد.
مقایسه تست عملکرد این دو تبلت ویندوزی نشان میدهد که سرفیس پرو 7+ با امتیاز 4825 در مقابل امتیاز 4443 سرفیس 7، عملکردی 8.5% مؤثرتر دارد البته این میزان برای هر دو تبلت از سطح میانگین بسیار بالاتر بوده و باعث میشود انتخاب هر کدام از سرفیسهای سری 7 مایکروسافت تجربه خوبی برای کاربر باشد.
بهاینترتیب مخاطب اصلی 7+ مایکروسافت بیزنسها و کاربران تجاری هستند درحالیکه سرفیس 7 برای کاربران عمومی و استفاده روزمره توصیه میشود.
حافظه سرفیس پرو 7
یکی از محدودیتهای تبلتهای ویندوزی نسبت به لپتاپ، بحث حافظه است که در سرفیسهای نسل 7 مایکروسافت تا حد زیادی برطرف شده. هر دو تبلت فوق با حداقل حافظه SSD 128 گیگ عرضه میشوند که امکان خرید نسخههای 256، 512 و 1 ترابایتی هم برای کاربران وجود دارد.
حافظه رم دستگاه نیز بر حسب نیاز کاربر در نسخههای مختلف قابل خریداری است. در سرفیس پرو 7 حداقل ظرفیت حافظه رم 4 گیگ را داریم که میتوان دستگاه را با رم 8 و 16 گیگ نیز خریداری کرد و در سرفیس پرو 7 پلاس رم 8 و 16 و 32 گیگابایتی را خواهیم داشت که برای یک تبلت ویندوزی حرفهای نکته مثبتی است.
دوربین و اسپیکر سرفیس پرو 7
اگر کنجکاو هستید بدانید تفاوتهای میان دوربین و اسپیکر این دو تبلت ویندوزی به چه صورت است باید باز هم ناامیدتان کنیم چون عملا تفاوت قابل توجهی دیده نمیشود.
هر دو سرفیس سری 7 مایکروسافت مشخصات مشابهی از این نظر دارند که به شرح زیر است:
- دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی
- دوربین پشت 8 مگاپیکسلی
- دوربین جلو مجهز به تکنولوژی Windows Hello Face و فیلمبرداری Full HD 1080p
- دوربین پشت با توانایی فیلمبرداری Full HD 1080p و فوکوس خودکار
- اسپیکرهای 1.6 واتی مجهز به تکنولوژی Dolby Atmos
باتری سرفیس پرو 7
عمر باتری در سرفیسها اهمیت زیادی دارد خصوصا در نسخههای حرفهای که کاربر آن را بهعنوان یک همراه همیشگی با خود جابهجا میکند، وزن دستگاه و دوام باتری عامل مهمی در انتخاب و خرید سرفیس است. متاسفانه از نظر عمر باتری، سرفیس پرو 7 نتوانسته انتظارات کاربران را برآورده کند.
تستهای ما نشان میدهد باتری سرفیس پرو 7 تنها قادر است 7 ساعت و 30 دقیقه شارژ نگه دارد و در سرفیس پرو 7+ عمر باتری تنها 8 ساعت و 49 دقیقه است. این زمان بسیار کمتر از چیزی است که از یک تبلت همراه انتظار میرود و آمار هم آن را بهخوبی ثابت میکند؛ میانگین عمر باتری در تبلتهای ویندوزی 10 ساعت و 5 دقیقه است که در مقایسه با سرفیس 7 مایکروسافت میزان بالاتری را نشان میدهد.
سرفیس پرو 7 و سرفیس پرو 7 پلاس: بهترین انتخاب کدام است؟
باتوجه به مقایسهای که تیم فنی دیجیبینو میان دو سرفیس سری 7 مایکروسافت صورت داده و خلاصه آن در این مقاله ذکر شد، تفاوت چشمگیری پیدا نکردیم تا با قطعیت یکی را نسبت به دیگری ترجیح دهیم هرچند که در مجموع عملکرد بهتری از سرفیس پرو 7+ شاهد بودیم اما این تفاوت عملکرد نتوانست ما را در خصوص اختلاف قیمت این دو دستگاه قانع کند. این اختلاف قیمت که میتواند تا 400 دلار هم برسد، تنها در شرایطی منطقی است که مزیتهای قابل قبولی در نسخه بهروز شده یعنی سرفیس 7 پلاس دیده شود. بااینحال اگر بهدنبال مزیتهای حرفهای این نسل از سرفیسهای مایکروسافت هستید، بهتر است از همان ابتدا به سراغ نسخه پریمیوم بروید؛ بهعنوان یک کاربر تجاری ما هم خرید سرفیس پرو 7 + را به شما پیشنهاد میکنیم.
در نهایت اگر توانستید به کمک این مقاله تصمیم قطعیتان را برای خرید سرفیس 7 مایکروسافت بگیرید، میتوانید این محصول و تجهیزات جانبی آن را در فروشگاه دیجیبینو پیدا کنید. در بخش کامنتها یا از طریق شماره 3254 8894 021 شنونده سؤالات و سفارشات شما هستیم. 🙂
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.