کارت گرافیک استوک یا نو؟ مسئله این است!
مشاوره خرید کارت گرافیک استوک
قیمت بالای قطعات و تجهیزات کامپیوتری، امکان بستن سیستمهای پرقدرت را برای خیلیها منوط به استفاده از قطعات دست دوم کرده اما قطعات دست دوم یا “استوک” چقدر قابل اعتمادند؟
شاید خیلیها بگویند که خرید قطعه استوک مثل هندوانه در بسته است، گاهی خوب از آب درمیآید و گاهی هم بد! اما کسی که قرار است پول زیادی برای خرید یک قطعه اساسی مثل “کارت گرافیک” هزینه کند، با این حرفها راضی نخواهد شد. چنین شخصی نه به شانس، که به اطلاعات و کمک تخصصی نیاز دارد تا خرید موفقی داشته باشد.
در ادامه بهصورت اختصاصی به بررسی ارزش خرید کارت گرافیک استوک برای کامپیوتر گیمینگ میپردازیم و آن را با کارت گرافیک نو مقایسه میکنیم. اطلاعات فنی که در ادامه ارائه شده موفقیت خرید شما رو تضمین میکند؛ با دیجیبینو همراه باشید. 😉
کارت گرافیک استوک چیست؟
بعضی دوستان معتقدند هر قطعهای را هم استوک بخرند، سمت خرید کارت گرافیک استوک نخواهند رفت! آنها دلایل متعدد و گاها قانع کنندهای دارند که باعث میشود کارت گرافیک نو را به استوک ترجیح دهند اما گرافیک استوک چیست که این اندازه باعث نگرانی میشود؟
در معنای رایج کلمه استوک به قطعات دست دوم اطلاق می شود، کارت گرافیک استوک، کارت گرافیکی است که نو نبوده و قبلا توسط شخصی استفاده شده و حالا، به هر دلیلی، برای فروش گذاشته شده است. این زمانِ استفاده که کارت گرافیک نو را به استوک تبدیل میکند میتواند چند ساعت یا چند سال باشد.
البته استوک همیشه معنای دست دوم نمیدهد؛ گاهی کارت گرافیک گارانتی یا جعبه ندارد و همین باعث میشود زیرمجموعه قطعات استوک به فروش برسد. این کارتها معمولاً در بازارهای دست دوم خرید و فروش شده و قیمت کمتری نسبت به گرافیک کارتهای نو دارند.
گرافیک استوک یا نو؟
قیمت بالای کارت گرافیک نو باعث میشود گیمرها و دیزاینرها به خرید کارت گرافیک stock تمایل بیشتری نشان دهند. از سمت دیگر، قیمت بالای قطعات استوک، افراد را ترغیب به فروش قطعات قدیمی یا بیاستفاده سیستم خودشان میکند. پس یک بازار این بین به وجود میآید که گاهی به نفع خریدار تمام شده و متاسفانه گاهی هم مشکلاتی را برای او به وجود میآورد.
مزیت اصلی یا تنها مزیت خرید گرافیکهای استوک قیمت پایینتر آنهاست این اختلاف قیمت در کارتهای نسل جدید بهاندازهای هست که ریسک خرید کارت گرافیک استوک را برای همه توجیح کند. هنر شما به عنوان خریدار گرافیک استوک، مقایسه درست و یافتن قطعات با کیفیتی است که ارزش خرید بالایی دارند. در ادامه به مقایسه کارت گرافیک استوک و نو از جنبههای مختلف پرداختیم:
مقایسه قیمتی
بستن سیستم گیمینگ استوک، ارزانتر از سیستم نو تمام میشود اما نه آنقدر که شما را شگفت زده کند. قیمت کارت گرافیک استوک چیزی حدود 10 تا 20% از گرافیک نو ارزانتر است و اگر قیمت بیشتر یا کمتری دیدید بهتر است آن قطعه را نخرید.
❗دقت کنید که این افت قیمت در کارت گرافیک stock ماین شده تا 40% هم دیده میشود که در ادامه دلیل آن را توضیح خواهیم داد.
قبل از خرید هر مدل، قیمت کارت گرافیک استوک و نو را در بازار پیدا و افت قیمت را خوب بررسی کنید. اگر قیمت بالاتر از استاندارد بود ممکن است فروشنده بخواهد جنس خود را گران بفروشد.
هیچ ارزانی هم بیدلیل نیست؛ گاهی فروشنده برای رهایی از یک قطعه مشکلدار آن را با قیمتی بسیار پایین به شما پیشنهاد میدهد.
مقایسه گارانتی
درحالیکه گرافیکهای نو با گارنتی 1 تا 3 ساله عرضه میشوند، در گرافیکهای استوک چیزی به نام گارانتی وجود ندارد. البته میتوانید هنگام خرید دقت به خرج دهید و به سراغ کارت گرافیگهای استوکی بروید که مدت کوتاهی کار کرده و هنوز گارانتی آنها مدت دارد؛ کمی پول بیشتری میدهید اما خیالتان بابت خرید قطعه راحت است.
دوم اینکه حتما از فروشگاههایی خرید کنید که قطعات خود را برای مدت کافی گارانتی میکنند. از فروشنده 72 ساعت مهلت تست بخواهید و در طول این مدت قطعه را خوب بررسی کنید. برخی از فروشندگان تا یک یا دو ماه مهلت تست روی قطعات استوک خود نیز می دهند.
مقایسه طول عمر
ادعا میشود کارت گرافیک stock عمر کوتاهتری نسبت به گرافیک نو دارد البته ما به این فکت یک بند دیگر اضافه میکنیم: قطعات استوک در صورتی عمر کوتاهتری دارند که در شرایط غیر اصولی و روی سیستم به صورت مداوم زیر بار سنگین کار کرده باشند. خصوصا که برخی قطعات استوک قبلا برای فعالیتهای سنگینی مثل ماینینگ استفاده شدند و این موضوع روی عمر مفیدشان تاثیر منفی گذاشته. در ادامه بیشتر درباره این موضوع صحبت میکنیم.
معظل کارت گرافیکهای ماین شده!
معمولا ماینرها از کارت گرافیک گیمینگ برای ماین کردن استفاده میکنند که گرچه استفاده از برخی مدل های کارت گرافیک برای این کار اصولی نیست، اما بسیار رایج است. این کار اصولی نیست چون سیستم کولینگ این قطعات تنها برای خنک کردن GPU طراحی شده و نه حافظههای گرافیکی که زمان ماین کردن داغ میکنند. پس گرافیکی که 24 ساعته در حال ماین کردن باشد، کمکم آسیب دیده و عمر مفیدش کوتاه میشود.
البته بعضی متخصصان میگویند که استفاده 24 ساعته از کارت گرافیک برای استخراج ارز دیجیتال تنها باعث 10% افت کیفیت قطعه میشود و این میزان قابل چشم پوشی است اما همه به این اندازه مطمئن نیستند!
تصور کنید چنین قطعاتی در بازار عرضه شوند و خریدارِ از همهجا بیخبر پول زیادی بابت آن پرداخت کند؛ اصلا اتفاق خوشایندی نخواهد بود. اما چطور از آن در امان باشیم؟
نخست اینکه اگر قصد خرید کارت گرافیک استوک 4 گیگ یا کمتر دارید جای نگرانی نیست چون احتمال استفاده از آنها برای عملیات ماینینگ نزدیک به صفر است. در گرافیکهای 6 گیگ به بالا این احتمال وجود دارد پس باید دقت زیادی بهخرج دهید.
از فروشنده بخواهید که تضمین کند کارت گرافیک stock را برای ماین کردن استفاده نکردهاند. یک فروشگاه معتبر قطعا جواب دقیقی به سؤال شما خواهد داد.
❗گرافیکهای دستبهدست شده را نخرید چراکه حتی فروشنده هم نمیتواند بفهمد برای چه مواردی استفاده شدهاند.
اگر فروشنده گفت که قطعه برای ماینینگ استفاده شده بهتر است تست های بنچ مارک را برو روی کارت گرافیک اجرا کنید و از او بپرسید که این قطعه روی چه سیستمی و با چه اصولی کار کرده؟ چه مدل پاوری برای آن استفاده شده و با چه تنظیماتی کار کرده؟ و اینکه آیا تغییراتی در بایوس داشته یا نه؟ بحث اورکلاک هم در این قطعات مهم است که باید به آن توجه کنید.
❗هرگز قطعهای که بیش از دو سال برای ماینینگ استفاده شده را نخرید.
تست ماینینگ گرافیک استوک
برای تست دوام کارت گرافیک استوک ماین شده میتوانید مموری را در نرم افزار MSI Afterburner اورکلاک کنید و با کارت بنچمارک بگیرید؛ اگر گرافیک دوام نیاورد عمر مفید آن سپری شده. توجه داشته باشید که میزان اورکلاک قطعات با هم فرق دارد اما میتوانید در اینترنت میزان اورکلاک گرافیک خود را پیدا کنید و تست را براساس آن انجام دهید. اگر گرافیک استوک شما نتواند با حداقل میزان اورکلاک دوام بیاورد بهتر است گزینههای دیگر را بررسی کنید.
تست کارت گرافیک استوک
برای خریداران، تست کارت گرافیک استوک اهمیت بالایی دارد. اگر خودتان در این زمینه تخصص کافی ندارید میتوانید تست را به متخصص این کار بسپارید. برای کاهش ریسک خرید حداقل 72 ساعت زمان تست از فروشنده بگیرید. در این بازه زمانی اول تست تصویر را انجام دهید سپس به صدای فنها دقت کنید؛ هرگونه صدای نامتعارف در فن دستگاه نشان از خرابی فن قطعه یا پایین بودن توان آن برای خنک کردن سیستم شما دارد.
در نهایت هم کارت گرافیک stock را با نرمافزار تست کنید یا از فروشنده بخواهید خودش تست را برای شما انجام دهد. برای تست گرافیک استوک از نرمافزارهایی مثل FurMark، GPUMemTest و MemtestG80 استفاده میشود که ویژگیهایی چون دما، سرعت سیستم کولینگ، مصرف انرژی، عملکرد حافظههای Vram و … را بررسی میکنند.
بالاخره گرافیک نو یا استوک؟
همه تلاش ما در مقاله فوق این بود که مزایا و معایب کارت گرافیک استوک را برای شما توضیح داده و تصمیم نهایی را به عهده خودتان بگذاریم. دیدیم که مزیت قیمتی تنها چیزی است که برای کارتهای استوک ارزش خرید ایجاد میکند البته “قیمت” مزیت کمی نیست و برای بسیاری اولویت اول را دارد و در صورت اطمینان از قطعه میتوان به فکر خرید قطعات استوک نیز بود.
بنابراین کار خود را با مقایسه کارت گرافیک نو و استوک و نکاتی برای خرید کارت گرافیک دست دوم به پایان میبریم و تصمیم گیری را به شما واگزار میکنیم.
درپایان، فراموش نکنید که در فروشگاه دیجیبینو امکان خرید کارت گرافیک استوک و نو با کیفیت تضمینی برای شما فراهم شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.