نکاتی مهم برای خرید کالای استوک
راهنمای خرید کالای استوک
اینروزها که هممون شاهد بالا رفتن قیمت کالاهای دیجیتال هستیم خرید کالای استوک یکی از بهترین گزینه هاست؛ اما لوازم استوک چیه و نکاتی مهم برای خرید کالای استوک که باید بدونی کدوماس موضوعیه که میخوام در این مقاله از دیجی بینو در موردش بهت توضیح بدم، پس اگه نمیتونی به هر دلیلی کالای نو و آکبند بخری و میخوای به ناچار بری سراغ سیستم استوک، مانیتور و قطعات استوک مطالعه ی این مقاله رو اصلااااا از دست نده که مطمئنم خیلی واست مفیده… 😉
کالای استوک چیست
اجازه بده قبل از اینکه برم سر وقت نکات مهم اول از همه بهت بگم که کالا یا لپتاپ استوک چیه؟، ببین وقتی تولید یک سیستم کامپیوتری متوقف میشه یا به فروش نمیرسه آن هم به هر دلیل این کالاهای فروخته نشده میره انبار که بهش میگن لپتاپ استوک یا اگه سیستم خریداری شده بعد از مدتی مرجوع بشه یا به دلیل قدیمی بودن مجدد فروخته بشه هم جزء کالاهای استوک به حساب میاد و این کالاها رو عموما با نام دست دوم میشناسند.
مهمترین مزیت قطعات استوک قیمت آنهاست که اختلاف چشم گیری با مدلهای آکبند و نو خواهند داشت، اگه بودجه ی کافی نداری خرید کالای استوک انتخاب خوبیه البته اگه موقع خرید به نکاتی که در ادامه بهت میگم توجه کنی 😊.
در واقع کالای استوک با مدل دست دوم و کارکرده که خیلییییی ازش کار کشیده شده زمین تا آسمون فرق داره و باید حواست باشه که موقع خرید، جنس دست دوم رو به جای استوک بهت نفروشند، لوازمی که به خاطر نقص جزئی توسط گارانتی مرجوع شده یا آن دسته از کالاهای دیجیتال که واسه نمایش و بازدید مشتری از جعبه خارج شده و در نمایشگاه ها واسه بازدید قرار میگیره هم جزء کالاهای استوک است.
انواع کالاهای دیجیتالی استوک
در یک تقسیم بندی کلی انواع کالاهای دیجیتال استوک رو میشه در دسته های زیر قرار داد:
- کالاهای مخدوش: این لپتاپ ها در بدنه خط و خش خیلی جزئی دارند؛ در صورتیکه دستگاه از نظر فنی کاملا سالمه و این سیستمها در درجه A و B قرار میگیرند.
- کالاهای مرجوعی: برخی از برندها کالای دیجیتال خودشون رو فول گارانتی کرده اند و این یعنی خریدار میتونه تا یک مدت مشخص به هر دلیلی سیستم رو پس داده و پول پرداختیش رو بگیره یا اینکه معادل همون پول خرید کنه، این کالا برمیگرده انبار و معمولا با درجه بندیهای A، B، C و D به عنوان کالای استوک به فروش میرسه.
- کالاهای بدون جعبه: واردات تعداد زیاد لپتاپ بدون بسته بندیهای بزرگ و حجیم جزء کالاهای استوک درجه A+ و A++ بوده و با عنوان کالای استوک بدون جعبه به فروش میرسد.
- کالاهایی با قطعات تعویضی: اگه خریدار بعد از دریافت سیستم متوجه مشکل یا ایرادی در آن بشه میتونه با توجه به گارانتی آن رو عودت بده و معمولا شرکت هم بعد از رفع مشکل و تعمیر یا تعویض قطعه آن رو به صورت کالای استوک با درجه ی A و B وارد بازار میکنه.
- کالاهای نمایشی: همونطور که بهت گفتم این کالاها واسه نمایش به مشتریان استفاده میشوند و در درجه ی A قرار دارند، البته حواست باشه چون این لپتاپها دائما روشن هستند احتمالا باتریهای خوبی نخواهند داشت.
- کالاهای دست دوم: گروه دیگری از کالاهای استوک که به تعداد زیاد در بازار ایران خرید و فروش میشود کالاهای استوکی هستند که توسط مصرف کننده استفاده شده و بعد از آن فروخته میشود و شرکتهای توزیع کننده هم بعد از ارتقا و رفع ایراد و نواقص آن را با درجه ی B، C و D به فروش میرسانند.
درجه بندی لپتاپ های استوک
یک نکته ی خیلی مهم که باید درباره ی لپتاپ استوک بدونی اینه که این سیستمها دارای درجه بندیهای مختلف A ، +A و ++A هستند و در واقع قیمتشون هم با توجه به این درجه بندی مشخص میشه؛ حالا در ادامه بهت میگم این درجه بندیها بر چه اساس و چطوری انجام میشه.
لپتاپ های استوک درجه A++: این سیستمها از نظر ظاهری خیلی خوب و دارای کمترین خط و خش هستند و گاهی اوقات مدت زمان کارکردشون به کمتر از 6 ماه میرسه.
لپتاپ های استوک درجه A+: این لپتاپها خط و خش جزئی دارند اما از نظر عملکرد و سخت افزار هیچ مشکلی ندارند و با لپتاپ های رده A++ برابری میکنند؛ راستی همونطور که گفتم قیمت لپتاپها باتوجه به درجشون متفاوته پس اینطوری واسه خرید یک لپتاپ درجه ی A+ در مقایسه با A++ باید هزینه ی کمتری پرداخت کنی.
راهنمای خرید لپتاپ استوک
اگه تصمیم داری لپتاپ یا سیستم کامپیوتری دست دوم یا استوک خریداری کنی حتما به نکات زیر توجه داشته باش.
مانیتور رو به خوبی بررسی کن
موقع خرید لپتاپ استوک حتما مانیتور رو خیلی خوب بررسی کن و اینو بودن که خرابی تصویر یا پیکسل سوخته نشون میده که خرید کالا اشتباهه؛ حواست باشه که تصاویر باید کاملا ثابت باشند و هیچ به هم ریختگی دیده نشه و در واقع عکس و ویدئوها کاملا روشن بوده و وضوح خوبی داشته باشند؛ بهترین روش تست مانیتور پخش ویدئو و اجرای تصاویره.
تست کیبورد و تاچ سیستم استوک
نکته ی دیگه ای که حتما ازت میخوام موقع خرید سیستم دست دوم بهش توجه کنی کیبورد و تاچ پد است این بخشها رو امتحان کن و از سلامت آنها مطمئن شو؛ بهتره تمامی کلیدهای کیبورد رو چک کنی، یکی از نرم افزارهای خیلی خوب که میتونه در تست کیبورد بهت کمک کنه همKeyboard Test Utility نام داره حتما ازش استفاده کن.
باتری لپتاپ دست دوم
یکی دیگه از نکاتی که واسه خرید لپتاپ استوک باید بهش توجه کنی باتری است؛ همونطور که میدونی باتری جزء قطعاتی است که اگه بخوای تعویضش کنی باید هزینه ی زیادی بابتش پرداخت کنی. دوام و طول عمر باتری هم مسئله ایه که به برند لپتاپ واسته است و بهتره قبل از خرید از سالم یا فرسوده بودن باتری مطمئن بشی. میتونی با کمک یکسری نرم افزار مثل BatteryCare و BatteryInfoView از سلامت باتری اطمینان پیدا کنی.
آزمایش فن لپتاپ دست دوم
فن و سیستم خنک کننده هم یکی از بخشهای مهم لپتاپ هاست و واسه همین موقع خرید این کالا به صورت دست دوم حتما باید این بخش رو بررسی کنی چرا که اگه سیستم خنک کننده به درستی عمل نکنه دمای دستگاه بیش از حد بالا رفته و این امر باعث وارد شدن آسیب به سخت افزارهای سیستم میشه. برنامه ی HWMonitor بهترین انتخاب برای بررسی دمای پردازنده است.
عمر قطعات و سیستم
یک فاکتور مهم که واسه خرید کیس کامپیوتر و لپتاپ کارکرده باید در نظر بگیری عمر سیستمه، در واقع اگه کالای دیجیتالی که قصد خریدش رو داری بیش تر از 3 سال کار کرده باید بدونی که احتمالا سرعت پایینی داشته و قطعاتش فرسوده هستند، واسه همین هم ارزش خرید نداره تازه از نظر قطعات سخت افزاری مثل حافظه و خیلی چیزهای دیگه نمیتونه با سیستمهای جدید برابری کنه.
نکات مهم برای خرید کیس استوک
کیسهای استوک هم مثل لپتاپ ها گرید بندیهای مختلفی دارند و لازمه در زمان خرید موارد زیر رو به خوبی بررسی کنی.
- بررسی بدنه و ظاهر کیس
- فن دستگاه
- مادربرد
- پاور
- بررسی قطعاتی مثل هارد، CPU و کارت گرافیک
باید تمامی این قطعات رو به خوبی تست و بررسی کنی و اگه از سالم بودنشون مطمئن شدی اقدام به خرید کنی، میتونی واسه تست این قطعات سخت افزاری از برنامه های مختلف هم استفاده کنی.
خرید مانیتورهای استوک
اگه قصد خرید مانیتور دست دوم رو داری باید بدونی که مانیتورهای استوک هم مثل سیستمهای کامپیوتری درجه بندی دارند و برای خریدشون باید به نکات زیر توجه داشته باشی:
عمر مانیتور
بهتره بری سراغ مانیتورها جدید چون عمر کمتری دارند و طبیعتا مدت زمان کمی ازشون استفاده شده و برای همین احتمال اینکه مشکلی در آینده پیش بیاد خیلی کمه. یادت باشه اگه مانیتوری بیش از 4 یا 5 سال عمر کرده از خریدش صرف نظر کنی.
بررسی ظاهر مانیتور
ظاهر نمایشگر رو به خوبی بررسی کن، همه ی درگاه و کابلها رو تست کن و ببین روی مانیتور خراش و خوردگی میبینی یا نه.
تنظیمات مانیتور رو چک کن
حتما برای اطمینان از سالم بودن مانیتور استوک به قسمت تنظیمات برو و با تغییر روشنایی و کنتراست از سالم بودن آن مطمئن شو.
تست مانیتور استوک قبل از خرید
حتما یک ساعتی دستگاه رو روشن بذار و ببین داغ میشه یا نه؟، رنگ پیکسلهای صفحه رو به خوبی وارسی کن. یک تصویر از رنگهای سبز، آبی، سفید، قرمز و مشکی رو باز کن و آن رو به خوبی بررسی کن و ببین تصویر یک رنگه یا نه، وجود کوچکترین پیکسل سوخته نشون میده که مانیتور ارزش خرید نداره.
مراجعه به مراکز معتبر برای خرید کالای استوک
و امااااا مهمترین نکته ای که باید واسه خرید لپتاپ، کیس، مانیتور و قطعات استوک مثل کارت گرافیک استوک بهش توجه کنی خرید از مراکز معتبره در واقع علاوه بر اینکه باید موقع خرید سیستم به ویژگیهای سخت افزاری و ظاهر لپتاپ توجه داشته باشی بهت توصیه میکنم حتما برای خرید به سراغ افراد و مجموعه های مطمئن بری؛ اگه فروشنده بهت امکان تست و آزمایش کالا رو میده که دیگه خیلیییی عالیه چون میتونی طبق آنچه بهت گفتم تمامی بخشها رو تست و آزمایش کنی.من بهت دیجی بینو رو پیشنهاد میکنم چون سیستم و قطعات استوکی که توسط این مجموعه به فروش میرسه توسط متخصصین به خوبی بررسی شده و میتونی با خیال راحت محصول مورد نظرت رو بخری.
و اما کلام آخر…
در آخر ازت تشکر میکنم که همراه من بودی و امیدوارم الان دیگه با نکات مهم برای خرید کالای استوک آشنا شده باشی؛ راستی اگه قصد خرید لپتاپ یا کیس استوک داری حتما سری به صفحه ی محصولات دیجی بینو بزن؛ مطمئنم پشیمون نمیشی…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.