مقایسهای بین انواع قلم سرفیس
راهنمای جامع خرید قلم سرفیس
انواع قلم سرفیس برای کاربرد های مختلفی توسط شرکت مایکروسافت معرفی شده اند. وقتی سال 2012 اولین سری از تبلتهای هیبریدی مایکروسافت با نام تجاری “سرفیس” عرضه شد، یک قلم مشکی جمعوجور هم به عنوان اکسسوری کنار اون قرار گرفته بود؛ قلمی که پدربزرگ ناتنی سرفیس پنهای فعلی محسوب میشه و امروز به یکی از تجهیزات جانبی کاربردی برای طراحان، مدرسان، دانشجویان، و حتی کاربران عادی سرفیس تبدیل شده.
طی این سالها سرفیسهای مایکروسافت از نظر تکنولوژی و سختافزار پیشرفت خوبی داشتن اما در قلمهای دیجیتالی این شرکت (درست مثل ظاهر سرفیسها) تغییرات انقلابی اتفاق نیفتاده. با این همه نسلهای متعددی از این محصولات عرضه شده که هر یک تکنولوژی و کاربرد خاص خودشون رو دارن.
اگر تصمیم به خرید قلم سرفیس دارید، دیجیبینو در این مقاله به شما کمک میکنه با انواع سرفیس پن آشنا بشید و بهترین گزینه رو متناسب با نیازتون انتخاب کنید.
بررسی 5 نسل از قلمهای دیجیتال مایکروسافت
اگر قرار باشه انواع سرفیس پن رو در گروههای زمانی جداگانه دسته بندی کنیم به شکلی که با تکنولوژی اونها هم هماهنگی داشته باشه، 5 نسل رو شامل میشن که در ادامه بهشون اشاره کردیم.
سرفیس پن نسل 1 | First Gen Surface Pen
اشاره کردیم که در سال 2012 همزمان با عرضه سرفیس پرو 1، قلمی ارائه شد که قلم اختصاصی مایکروسافت نبود و تنها طی همکاری با شرکت Wacom ساخته شده بود. بااینکه امروز این قلم تقریبا به فراموشی سپرده شده اما زمانی دو نسل از سرفیسهای مایکروسافت (سرفیس پرو 1 و سرفیس پرو 2) رو ساپورت میکرد.
سرفیس پن نسل 2 | Second Gen Surface Pen
سرفیس پن نسل 2 بر پایه فناوری N-Trig ساخته شده که رقیب قدرتمندی برای Wacom محسوب میشه. این نسل از قلمهای دیجیتال همزمان با عرضه سرفیس پرو 3 در سال 2014 معرفی شدن.
سرفیس پن نسل 3 | Third Gen Surface Pen
تکنولوژی N-Trig به خوبی حساب خود را پس داده پس همچنان در سال 2015 و همزمان با معرفی سرفیس پرو 4 در نسل سوم قلمهای خازنی مایکروسافت استفاده میشه. در این نسل هم پاککن مغناطیسی وجود داره و یک دکمه در کنار بدنه اضافه شده.
سرفیس پن نسل 4 | Forth Gen Surface Pen
در بین انواع قلم سرفیس، در این نسل شاهد تغییرات داخلی بیشتری هستیم. این مجموعه که با نسل 5 سرفیس پرو در سال 2017 روانه بازار شدند، نقطه ورود تخصصی به حوزه قلمهای طراحی دیجیتال محسوب میشوند. موتور لرزشی کار شده در این نسل حس نوشتن روی کاغذ را بهتر القا میکرد و حساسیت به فشار دست نیز بیشتر شده بود.
قلمهای اسلیم | Surface Slim Pen
قلم اسلیم سرفیس ازجمله محبوبترین قلمهای این شرکت هستند که از سال 2019 وارد بازار شدند. ظرافت طراحی، تکنولوژی بهروز و بدنه آرگونومی، این قلمها رو به بهترین قلمهای دیجیتالی موجود در بازار تبدیل کرده.
تکنولوژی سرفیس پنهای مدرن
در این 5 نسل تکنولوژیهای متعددی به کار رفته که هرچه جلوتر میریم کارایی و عملکرد اونها بهتره میشه. پیش از اینکه با محبوبترین انواع قلم سرفیس آشنا بشیم، بد نیست نگاه دقیقتری به این تکنولوژیهای بینِ نسلی بندازیم.
{Tractile Signals}
این فناوری قلم رو به یک موتور لرزشی جمعوجور مجهز کرده که سیگنالهای لمسی از دست کاربر رو دریافت و عینا روی صفحه پیاده میکنه. به لطف این فناوری حس نوشتن با قلم دیجیتال به نوشتن روی کاغذ شباهت بیشتری پیدا میکنه.
{Tile}
برای کسانی که طراحی دیجیتال انجام میدن این قابلیت بسیار مفیده چون تکنیکهای هنری مثل سایه زدن، تایپوگرافی و حاشیه کشی رو تسهیل میکنه.
{Mange Attach}
این قابلیت به خواص مغناطیسی در بدنه قلم سرفیس مربوطه که باعث میشه قلم بهتر به تبلت متصل بشه و امنیت و حمل اون راحتتر باشه.
{Wireless Charging}
در نسلهای قدیمی از باتری قلمی AAAA برای شارژ سرفیس پن استفاده میشد که در نسلهای جدید با تکنولوژی شارژ وایرلس جایگزین شده.
{Bluetooth}
اتصال قلم به سرفیس از طریق بلوتوث انجام میگیره که در نسلهای قدیمی با بلوتوث 4.0 و در نسلهای جدید برای افزایش سرعت اتصال و کاهش تاخیر از بلوتوث 5.0 استفاده میشه.
محبوبترین انواع قلم سرفیس در بازار
حال که با تنوع نسل و تکنولوژی سرفیس پنها آشنایی نسبی پیدا کردید، به سراغ معرفی محبوبترین انواع این محصول میریم. لازمه یادآوری کنم که در فروشگاه دیجیبینو علاوه بر امکان خرید سرفیس، دسترسی شما به تجهیزات جانبی اون مثل کیبورد و قلم دیجیتالی هم فراهم کردیم.
قلم سرفیس هاب | Surface Hub Pen
این قلم 41 گرمی از فناوری N-trig 2.0 استفاده میکنه و زاویه و فشار دست رو با نقطه فشار 4096 بهخوبی تشخیص میده. قلم سرفیس هاب به کمک بلوتوث 4.0 به دستگاه متصل میشه، با باتری AAAA کار میکنه و در قسمت انتهایی خود یک پاککن داره؛ ضمناً این قلم برای تمام دستگاههای سرفیس هاب 3 و سرفیس هاب 2S قابل استفاده است.
قلم سرفیس پرو |Surface Pro Pen
این مدل همان قلم دیجیتال نسل اول مایکروسافت هستش که سادهترین نمونه در بین انواع قلم سرفیس محسوب میشه. قلم سرفیس پرو باتری نداره و نیازی هم به شارژ شدن نداره. این قلم با محدوده 1024 نقطه فشار، هیچیک از فناوریهای جدید در سرفیسها رو ساپورت نمیکنه و برای سرفیس پرو 1 و 2 مناسبه.
قلم کلاس درس | Microsoft Classroom Pen
این قلم آلومینیومی با طراحی ساده و رنگ مشکی در ابعاد بسیار کوچک طراحی و با قیمت بالایی برای کاربردهای آموزشی عرضه میشد. وزن بالای این قلم سرفیس نوشتن رو کمی دشوار میکرد که البته در نسل بعدی، این نقطه ضعف رفع شده. این قلم با نقطه فشار 1024 و با یک باتری AAAA کار میکنه و بااینکه مخصوص دستگاههای سرفیس گو طراحی شده، روی سایر دستگاههای سرفیس هم جواب میده.
قلم کلاس درس 2 | Microsoft Classroom Pen 2
یک قلم بسیار مقاوم که ویژه دانشآموزان و کاربران تجاری به بازار اومده. این قلم قیمت بسیار کمتری نسبت به نسل قبلی خود داره و در طرح و رنگی متفاوت با نسل اول قلمهای کلاس درس مایکروسافت تولید شده. یادداشت برداری با این قلم بسیار راحته و افزایش طول بدنه قلم، به راحتیِ دست هنگام نوشتن کمک زیادی میکنه.
در قلم سرفیس کلاس درس چندین سَری قابل تعویض و گیره اتصال به تایپ کاور سرفیس در نظر گرفته شده همچنین برای دانشآموزان فراموش کار، جایگاهی وجود داره که میشه قلم رو با یک بند به سرفیس متصل کنن. این قلم با نقطه فشار 4096 برای دستگاههای سرفیس گو 1|2|3|4 و با نقطه فشار 1024 روی سرفیس پرو 7 پلاس کار میکنه.
قلم سرفیس 2015 | Surface Pen with two side buttons
قلم سرفیس 2015 از محبوبترین قلمهای موجود در بازاره که بدنه آلومینیومی به رنگ نقرهای و یک طراحی منحصربهفرد داره. surface pen 2015 بسیار روانه و با وزن 23 گرم، موقع نوشتن دست رو خسته نمیکنه.
این قلم بلوتوثی با یک باتری AAAA کار میکنه و برای کار با سرفیس 3، سرفیس پرو 3|4|5 و همچنین سرفیس بوک مناسبه.
قلم سرفیس پرو 4 | Surface Pen with single button on flat edge
این قلم بلوتوثی کم-مصرف همزمان با سرفیس پرو 4 و سرفیس بوک 1 عرضه شده برای همین به نام قلم سرفیس پرو 4 هم شناخته میشه. وجود مگنت برای اتصال به کیبورد، نگهداری اون رو راحتتر کرده. قلم سرفیس پرو 4 روی سرفیس استودیو، سرفیس 3 و سرفیس پرو 3 و همچنین سرفیس لپتاپ نسل 1 به خوبی کار میکنه. از این نسل به بعد شاهد استفاده از نور LED در طراحی قلمها هستیم.
قلم سرفیس 2017 | Surface Pen with no clip
سال 2017 مایکروسافت یکی از جذابترین قلمهای خودش رو همراه با سرفیس پرو 5 و سرفیس بوک 2 معرفی کرد. این قلم 20 گرمی که با نام قلم سرفیس پرو 5 هم شناخته میشه، از تکنولوژی Tile استفاده میکنه که شیب قلم و فشار دست رو با دقت بهتری تشخیص میده. این مدل با محدوده دقت 4096 و در 4 رنگ جذاب مشکی، نقرهای، خاکستری و مسی عرضه میشه و یکی از محبوبترین قلمهای دیجیتالی بین طراحان گرافیکه.
قلم سرفیس اسلیم | Surface Slim Pen
مایکروسافت این قلم رو در سال 2019 همراه سرفیس پرو X عرضه کرد. طراحی محصول یونیک و کاملا برازنده برندی چون مایکروسافته. بدنه تک رنگ مشکی که لوگوی مایکروسافت روی اون میدرخشه و با 14 گرم وزن، از جمله خوش-دستترین قلمهای دیجیتالی موجود در بازاره.
قلم اسلیم برخلاف نسلهای قبلی به شکل وایرلس و با کمک محفظه شارژ انحصاری خودش شارژ میشه که با نسل بعدی (قلم اسلیم 2) مشترکه. از نظر سختافزاری هم در قلم اسلیم سرفیس شاهد ارتقاء چشمگیری هستیم به شکلی که به یک قلم ایدئال برای طراحان تبدیل شده.
قلم سرفیس اسلیم 2 | Surface Slim Pen 2
نسل دوم قلم اسلیم یک قلم استایلوس با نوک بسیار حساس و باریکه که از نسخه قبلی خودش هم سبکتره (تنها 13 گرم وزن داره). این قلم در سال 2021 همراه با سرفیس پرو ۸ و سرفیس لپتاپ استودیو عرضه و با نام قلم سرفیس پرو 8 شناخته میشه. در طراحی، میبینیم که سبک قلم اسلیم 1 حفظ شده تنها ظرافت کار بیشتر و نوک قلم برای طراحی بهبود پیدا کرده. فناوری شارژ وایرلس رو در این مدل هم داریم که یک محفظه شارژ مشترک با نسل قبلی خودش داره.
دقت 4096 سطح فشار و تشخیص دقیق فشار و شیب دست از ویژگیهای خاص این قلمه. سرفیس پن اسلیم 2021 به دلیل استفاده از فناوری بلوتوث 5.0 تاخیر رو به حداقل رسونده و نرخ تازه سازی بالایی داره.
ارزش خرید قلم سرفیس
برای کسانی که از سرفیس برای کارهای روزمره استفاده میکنن، وجود سرفیس پن یک مزیته اما هستند کسانی که سرفیس رو تنها به دلیل تجهیزاتی مثل کیبورد و قلم اختصاصی میخرن! قلم سرفیس نسبت به برندهای دیگه یک مزیت مهم داره؛ اینکه توسط خود مایکروسافت تولید شده و هماهنگی بین دو دستگاه اصلاً شما رو نگران نمیکنه.
برای انتخاب بهترین گزینه بین انواع قلم سرفیس، به نوع استفاده از دستگاه توجه کنید. این قلم رو برای یادداشت برداری میخواید؟ برای طراحیهای ساده؟ یا برای طراحی حرفهای؟ بعد از اون بهتر میتونید سرفیس پن مناسب خودتون رو پیدا کنید. موقع خرید قلم سرفیس به منبع تغذیه اون هم توجه داشته باشید؛ استفاده از باتری برای شما راحتتره یا شارژر اختصاصی در قلمهای اسلیم؟ “قیمت” هم که همیشه یک متغیر مهم و اساسی محسوب میشه.
پیشنهاد میکنیم در اینباره مطلب ” نقد و بررسی سرفیس 7 مایکروسافت ” رو هم مطالعه کنید.
در پایان امیدواریم این مقاله بهتون کمک کرده باشه؛ فراموش نکنید در فروشگاه دیجیبینو میتونید انواع سرفیس و تجهیزات جانبی اون مثل کیبورد، شارژر و قلم دیجیتالی رو تهیه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.